Main Content

„Ak by som vedel, aký je dobrý, zaplatím aj dvojnásobok,“ ospevoval Alissona tréner Klopp (VIDEO v článku)

streda, 12. december 2018 16:00 | Autor: Timotej Gašper

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Tréner Jurgen Klopp si po napínavom zápase Ligy majstrov nevedel vynachváliť brankára Alissona, ktorý zachánil klub z Anfield Road skvelým výkonom.

Alisson, ktorý prišiel na Anfield Road v lete 2018 za 67 miliónov libier, sa v utorkovom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov blysol kvalitným výkonom, ktorý zaklincoval perfektným zákrokom v posledných minútach zápasu. Brazílsky brankár tak žal ovácie z každej strany, pričom svojej povesti neostal nič dlžný ani namotivovaný Jurgen Klopp. „Náš brankár urobil zákrok sezóny. Nemám ani najmenšej potuchy, ako to mohol spraviť. Vďaka Bohu, že ho máme a keby som vedel, aký je dobrý alebo akým zákrokom nás bude schopný zachrániť, zaplatil by som zaňho pokojne aj dvojnásobok.“

Liverpool bol totižto v zápase proti Neapolu v pozícií štýlu „buď - alebo“, keďže k postupu zo skupiny do jarnej vyraďovacej časti potrebovali aktuálni lídri Premier League len výhru a taktiež kontrolu skóre. Po góle Mohameda Salaha si Liverpool napokon udržal najtesnejší rozdiel a vďaka zákroku Alissona z nadstavenej 92.minúty nakoniec postúpili so skupiny spolu s Parížom Saint-Germain. Ďalšia čarovná noc na Anfield Road taktiež ukončila pôsobenie Hamšíkoveho Neapolu v tohto-sezónnom vydaní Ligy majstrov. 

„Chlapci dnes spravili niečo neuveriteľné. Bolo to neskutočné, lebo spravili úžasnú atmosféru zápasu a bolo to veľmi špeciálne, ešte stále som plný adrenalínu. Viem, mohli sme vyhrať o viac gólov, no práve to bolo na tom zápase najviac špeciálne, že sme dokázali udržať najtesnejší rozdiel,“radoval sa a chválil svoj tím bezprostredne po zápase Jurgen Klopp. 

Liverpool tak okrem dominancie v domácej súťaži potvrdil rolu giganta aj v Lige majstrov, ktorá sa na slávny anglický štadión vráti už na jar. Hviezdou večera sa teda stal brankár Alisson Becker, ktorý dovedna v drese „The Reds“ odchytal 22 zápasov s bilanciou 12 čistých kont.