Main Content

OFICIÁLNE: Manchester City získal zaujímavú posilu spoza veľkej mláky

streda, 12. december 2018 13:46 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Tím Pepa Guardiolu sa rozšíri o nového hráča. Prvá akvizícia blížiaceho sa zimného prestupového obdobia oznámila transfer aj prostredníctvom sociálnych sietí.

Manchester City počas utorka priniesol správu, ktorej obsahom bolo oznámenie o kúpe nového hráča. „The Sky Blues“ si zaistili služby talentovaného brankára, Zacka Steffena. Celým menom Zackary Thomas Steffen je americký brankár, ktorý sa narodil i futbalovo vyrastal u USA. V roku 2015 odišiel na osemnásť mesiacov skúsiť šťastie do nemeckého Freiburgu, no po roku a pol sa vrátil z tímového „béčka“ naspäť do USA. 

Aktuálne 23-ročný brankár však dokázal opäť nabehnúť na kariérny úspech, ktorý prišiel v tíme Columbus Crew. V kádri účastníka Major League Soccer si Steffen „vychytal“ pozíciu jednotky a od začiatku roka 2017 bol klubovou jednotkou. Za Columbus odchytal reprezentant USA 93 zápasov s bilanciou 22 čistých kont, no taktiež si urobil meno viacerými perfektnými zákrokmi. Zackary dovedna obliekol šesťkrát aj najcennejší dres a je viac než pravdepodobné, že do budúcna sa práve on stane oporou USA medzi tromi žrďami. 

Zack sa po dotiahnutí prestupu prostredníctvom Instagramu vyjadril:„Nová kapitola je v procese. Som neskutočne nadšený, že som podpísal kontrakt s Manchestrom City. Som nesmierne vďačný každému, kto mi počas posledných rokov v Columbuse pomáhal, aby som mohol dôjsť až k tomuto bodu. Chcem sa poďakovať spoluhráčom, trénerovi i fanúšikom, ktorí mi dali lásku, odhodlanie, sebavedomie i podporu od samého začiatku. A ja som vždy robil všetko pre to, aby som vám tu lásku vrátil späť! Naša spoločná cesta však zatiaľ nekončí, keďže v Columbuse budem do júla 2019...“

Ako teda aj samotný 23-ročný brankár uviedol, k tímu anglického majstra sa naplno pripojí v lete 2019 pred začiatkom prípravy na novú sezónu. Prestupová čiastka dovedna nebola oficiálne zverejnená, no anglické i americké médiá sa zhodujú na cifre okolo sedem miliónov libier.