Main Content

Petra Vlhová v St. Moritzi siahala na zlato: Bola som mierne nahnevaná, ale s odstupom času sa teším

nedeľa, 9. december 2018 16:18 | Autor: TASR

Petra Vlhová v St. Moritzi siahala na zlato
Petra Vlhová v St. Moritzi siahala na zlato | zdroj: TASR

St. Moritz 9. decembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľnom paralelnom slalome Svetového pohára vo švajčiarskom St. Moritzi druhé miesto. Nestačila len vo finále na Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá sa pripísala 48. triumf vo SP. Vlhová má na konte pätnásť pódiových umiestnení (4-6-5), tri v paralelných súťažiach. Tretia skončila domáca Wendy Holdenerová.

Vlhová skončila pred rokom v Courcheveli druhá práve po finálovej prehre so Shiffrinovou. V St. Moritzi si vybojovala šancu na odplatu, v modrej dráhe siahala na víťazstvo po Američankinej chybe približne v polovici trate, no Shiffrinová to dotiahla a v cieli bola rýchlejšie iba o 11 stotín sekundy. V tejto sezóne bolo rovnaké poradie na prvých dvoch priečkach aj v oboch doterajších klasických slalomoch. "Pre mňa je víťazstvo niečo špeciálne, takže som išla len na víťazstvo. Vedela som, že keď chcem zdolať Mikaelu, musím riskovať. V polovici som ju nevidela, pomyslela som si, že asi som trošku vpredu. Povedala som si teraz alebo nikdy, riskla som to, ale, žiaľ, trošku som spravila chybu a stratila som. Bola som mierne nahnevaná, ale s odstupom času sa teším, že je to druhé miesto," uviedla slovenská reprezentantka.

"Bol to náročný, ale zábavný deň. Nemáte čas ani sa poriadne nadýchnuť, vďaka tomu to je to zaujímavé. Vo finále som sa Petre pozrela do očí a videla som, že chce zvíťaziť. Ja som však zabojovala," povedala Shiffrinová na webe ORF. Dosiahla piate prvenstvo v ročníku SP 2018/2019, na čele celkového poradia figuruje jednoznačne so ziskom 689. Vlhová sa vďaka 80 bodom posunula na tretiu pozíciu.