Main Content

Harry Kane a Barcelona: Črtá sa nový rekord?

nedeľa, 9. december 2018 12:49 | Autor: Timotej Gašper

Harry Kane
Harry Kane | zdroj: TASR

Španielske športové médiá prišli v nedeľu s veľmi prekvapivou správou, podľa ktorej chce FC Barcelona priviesť do tímu kapitána anglickej reprezentácie a to všetko by sa malo udiať vo veľkom štýle. 

Barcelona má za sebou takmer polovicu aktuálnej sezóny, v ktorej sa Katalánci držia na vrchole ligovej tabuľky a ide im to aj v Lige majstrov. Napriek tomu chcú podľa plátku Marca či britského DailyStar obmeniť svoj silný káder. Hovorí sa najmä o posile do útoku, keďže vedenie aktuálneho majstra La Ligy chce pomaly nahradiť uruguajského útočníka, Luisa Suaréza. Táto téma bola na stole prestupových špekulácií už v lete 2018, no vtedy sa Barcelona nedohodla s Antoine Griezmannom. Teraz je táto téma opäť na titulných stranách futbalových plátkov a podľa viacerých zdrojov sa Barca zamerala na zisk Harryho Kanea.

25-ročný anglický útočník si lete odniesol z Majstrovstiev sveta cenu za najlepšieho strelca a v tejto sezóne dal naprieč všetkými súťažami 13 gólov. Barcelona tak podľa plátku Marca pripravuje ponuku vo výške 200 miliónov libier (v aktuálnom prepočte 224,5 milióna eur), čím by tak o dva milióny prevýšila doterajší prestupový rekord Neymara z leta 2017, kedy odchádzal do PSG práve z Barcelony. Tottenham disponuje silným tímom plných hviezd, ktorým sa však kvôli konkurencii nedarí získať žiadnu veľkú trofej. Sucho  a prázdno vo vitríne má teda presvedčiť Kanea k odchodu a vedenie Spus k predaju, keďže spomínanú čiastku by odmietli asi ťažko. 

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Tottenham vie, čo to znamená prísť o svoje hviezdy v prospech La Ligy, keďže v rokoch 2012 a 2013 tak prišli o Modriča a Balea, ktorí odišili do Realu Madrid. Barcelona je teda pripravená získať z Londýna najväčšiu hviezdu Spurs za rekordnú čiastku, no keby to náhodou nevyšlo, v zálohe majú podľa fichajes.com ešte Kyliana Mbappého, ktorý by stál minimálne toľko isto.