Main Content

Guardiola po prvej prehre: Vyhrať môže každý!

nedeľa, 9. december 2018 12:02 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: YouTube

Pep Guardiola neskrýval po sobotnej prvej prehre v sezóne sklamanie a okomentoval tiež situáciu v tabuľke a šance na zisk titulu. 

Zverenci Pepa Guardiolu si ako majstri minulej sezóny pretiahli špičkovú formu aj do aktuálneho ročníka, kde im neporaziteľnosť vydržala až do 15.kola. V sobotnom šlágri však „The Sky Blues“ premiérovo v sezóne stratili všetky 3 body, keď podľahli Chelsea na súperovom ihrisku v pomere 2:0. City tak stratilo pozíciu lídra tabuľky, pričom na vrchole ich vystriedal stále neporazený Liverpool, ktorý víkendový zápas zvládol na ihrisku Bournemouthu s prehľadom 0:4. Pre Manchester City bola prehra s Chelsea prvá po 22 ligových zápasoch, keďže naposledy „Citizens“ prehrali ešte v apríli tohto roku proti Manchestru United. 

Na tlačovej konferencii sa kouč Guardiola stal terčom možno nie príliš vhodných otázok, na ktoré reagoval mierne stroho. „Sme ešte len v decembri! Ak sa ma pýtate, či môže vyhrať ligu Liverpool, poviem, že samozrejme môže. Keď sa budete pýtať na to, či môže ligu vyhrať Tottenham, Arsenal alebo Chelsea, poviem znovu to isté, áno môžu! Každý môže vyhrať Premier League,“ skonštatoval situáciu ohľadom šance na titul. 

Španielsky tréner je taktiež často terčom otázok ohľadom možnej sezóny bez prehry, čo sa dovedna podarilo len Arsenalu a podľa viacerých odborníkov, by tento úspech mohli zopakovať len hráči Manchestru City. „Každý sa ma to stále pýta! Minulý rok taktiež, vtedy som povedal nie a teraz opakujem to isté. My tu nie sme pre to, aby sme boli neporazení, ale aby sme a pokúsili získať viac bodov ako súperi a pokúsiť sa získať titul Premier League. Je súčasť každej súťaže, že môžete prehrať, ale ide to ako prehráte. Hrali sme ako obyčajne? Absolútne áno, kontrolovali sme loptu, mali sme šance a cez 2000 prihrávok. Porazili nás jedným protiútokom a jednou štandardnou situáciou. Hrali sme tak, ako sme si povedali. No napriek tomu, vždy keď hráte dobre a súper hrá ešte lepšie, treba len pogratulovať a sústrediť sa na ďalšie boje,“ ukončil debatu o prvom sezónnom ligovom prehranom zápase tréner Pep Guardiola.