Main Content

Sezóna Jaroslava Haláka má dve podoby

nedeľa, 9. december 2018 09:55 | Autor: Marek Ďaďo

Zasahujúci Jaroslav Halák
Zasahujúci Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Medvede z Bostonu prežívajú momentálne obdobie ako na hojdačke. Neustále striedanie výhier a prehier znamená, že Bruins momentálne figurujú na 6. priečke vo východnej konferencii. Môže za kolísavú formu Bostonu aj výkony Jara Haláka?

Bostonské športové spravodajstvo NESN prinieslo v jednej zo svojich relácií pohľad aj na súčasnú formu slovenského gólmana, Jaroslava Haláka, ktorý v posledných stretnutiach nepredvádza výkony, akými sa prezentoval na začiatku aktuálne ročníka.

Bratislavčan si v Bostone ihneď získal srdcia fanúšikov, keď si v prvých 8 dueloch sezóny udržal percentuálnu úspešnosť zákrokov na vynikajúcich 95,2% a kraľoval brankárom naprieč celou ligou. Po týchto zápasoch dokonca 2-krát odchádzal do šatne s čistým kontom.

V druhej polovici zápasov, do ktorých nastúpil, si však Halák výrazne pohoršil. Jeho úspešnosť klesla na 91,4%. Slovákov kariérny priemer činí 91,6%. Znamená to teda, že začal chytať podpriemerne? Samozrejme, výkony nie sú také, aké boli v úvode sezóny, no pomôcť mu nedokázali ani spoluhráči.

Jeden z najdôležitejších hráčov v tíme, Brad Marchand, sa nechal počuť, že sa tím až príliš spolieha na svojich brankárov, ktorí nemôžu držať mužstvo každý zápas nad vodou a bolo by vhodné, keby pred bránkou prejavili hráči Bruins väčšiu bojovnosť.

Za horšími výsledkami Medveďov môžeme hľadať aj zranenia, ktorých v tejto sezóne nie je málo. Ako príklad uvedieme, že medzi hokejistami, ktorých trápilo zdravie, nájdeme mená ako Patrice Bergeron, Zdeno Chára, či Charlie McAvoy.

Halákova kunkurencia v bráne, Tuukka Rask, zaznamenal mierne zlepšenie - jeho bilancia v tejto sezóne je 2,63 inkasovaných gólov na zápas a 91,4% úspešnosť zákrokov. Slovákovu vizitku zdobí úspešnosť zákrokov 93%, pričom za zápas inkasuje priemerne 2,3-krát.

V noci Boston zaznamenal po 3 prehrách v rade výhru nad silným Torontom. Výsledku 6:3 dopomohol aj Halák, ktorý pochytal 32 striel Javorových Listov a zo zápasu odchádzal s 90,6% úspešnosťou zákrokov.