Main Content

Svetový pohár: Shiffrinová zvíťazila aj v druhom super-G sezóny, Vlhová nešla

sobota, 8. december 2018 12:50 | Autor: TASR

Mikaela Shiffrinová
Mikaela Shiffrinová | zdroj: TASR

St. Moritz 8. decembra (TASR) - Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová zvíťazila aj v druhom superobrovskom slalome v tejto sezóne Svetového pohára.

V sobotu vo švajčiarskom St. Moritzi prekonala domácu Laru Gutovú-Behramiovú o 28 stotín sekundy, tretia skončila Tina Weiratherová z Lichtenštajnska (+0,42 s). Slovenská reprezentantka Petra Vlhová mala cez týždeň problémy s krkom a neštartovala.

Lyžiarky súťažili v St. Moritzi v priam ideálnych podmienkach. Ako prvá z favoritiek potvrdila ambície Weiratherová, ktorá načrtla čas potrebný na popredné pozície. Dostala sa pred ňu Gutová-Behramiová, ale trať sa blížila obrovskému slalomu, čo dávalo dobré šance Shiffrinovej. Hoci nepredviedla bezchybnú jazdu, nadviazala na minulotýždňové kanadské Lake Louise, kde práve úspechom v super-G skompletizovala víťaznú zbierku naprieč disciplínami.

Američanka už vo veku 23 rokov pridala 47. triumf vo SP a opäť dokázala, že sa z nej stáva ešte komplexnejšia pretekárka. Suverénne najviac prvenstiev (34) má na konte v slalome, šesť dosiahla v "obráku", vlani však uspela už aj v zjazde a v tomto ročníku nenašla premožiteľku v úvodných dvoch super-G.