Main Content

Southampton vymenil trénera: Tím povedie nemecký dobyvateľ

piatok, 7. december 2018 15:37 | Autor: Timotej Gašper

Southampton FC logo
Southampton FC logo | zdroj: Koláž

Anglický klub sa od začiatku sezóny trápi a vedenie teda muselo začiatkom decembra pristúpiť k riešeniu zlej situácie. 

„Svätcov“ viedol anglický kouč Mark Hughes, no pod jeho vedením sa pomerne kvalitný káder nevedel dostať do hernej pohody a z doterajších 15.kôl vyhrali hráči zo St.Mary’s Stadium len v jednom jedinom prípade. Vedenie sa teda rozhodlo, že ukončí spoluprácu so skúseným Hughesom a na jeho miesto priviedli nové meno, Ralpha Hasenhuttla.

Rakúsky tréner je známy najmä vďaka jeho veľmi úspešným pôsobeniam v nemeckom Ingolstadte aj RB Lipsku. Bavorský Ingolstadt dostal Hasenhuttl z druhej ligy do najvyššej súťaže a v premiérovej sezóne sa dokázal umiestniť na pokojnom 11.mieste. Pred sezónou 16/17 sa dohodol na zmluve s vtedajším nováčikom Bundesligy, RB Lipskom. Klub z východného Nemecka sa za pár rokov aj vďaka veľkým financiám dostal raketovo z nižších líg do najvyššej súťaže a potreboval skúseného trénera. „Býkov“ sa ujal Hasenhuttl, ktorý nastavil skvelú ideológiu, vytiahol do povedomia hráčov ako Werner, Forsberg či Naby Keita a hneď v prvej sezóne bol Bayernu Mníchov rovnocenným súperom o ligový titul. Napokon zakončil premiérovú sezónu na skvelom 2.mieste a do Lipska tak premiérovo priviedol Ligu majstrov.

V lete sa s klubom rozlúčil a až do minulého pondelka bol Rakúšan bez angažmánu. To však už neplatí, keďže v Southamptone podpísal zmluvu do roku 2021.