Main Content

Tomáš Tatar opäť bodoval, Černák pomohol zdolať Boston

piatok, 7. december 2018 06:51 | Autor: TASR

Tomáš Tatar a Brendan Gallagher oslavujú gól Montrealu
Tomáš Tatar a Brendan Gallagher oslavujú gól Montrealu | zdroj: TASR

New York 7. decembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar prispel jednou asistenciou k triumfu Montrealu v derby na ľade Ottawy 5:2 v zámorskej NHL.

V drese domácich odohral súboj slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý bol na ľade takmer 15 minút a zaznamenal jeden plusový bod.

Tampa Bay na domácom ľade vyhrala nad Bostonom 3:2. Za víťazov odohral slovenský obranca Erik Černák 20 minút, v bránke medveďov chytal Fín Tuukka Rask, slovenský brankár Jaroslav Halák mu kryl chrbát zo striedačky. Nedarilo sa Arizone, ktorá doma prehrala s úradujúcim šampiónom Washingtonom 2:4. Za domácich odohral vyše 19 minút slovenský útočník Richard Pánik, zapísal si jeden mínusový bod a na začiatku druhej tretiny nepremenil trestné strieľanie.

Toronto doma prehralo s Detroitom 4:5 po predĺžení, keď troma gólmi v tretej tretine dokázalo z 1:4 dostať duel do extračasu. V ňom ale rozhodol Dylan Larkin. Do zostavy Maple Leafs sa vrátil švédsky útočník William Nylander potom, ako v sobotu podpísal 6-ročnú zmluvu, no nebodoval.

výsledky:

Florida - Colorado 2:5
Philadelphia - Columbus 3:4 pp
Pittsburgh - New York Islanders 6:2
Toronto - Detroit 4:5 pp
Ottawa - Montreal 2:5
(za hostí T. TATAR 0+1)
Tampa Bay - Boston 3:2
Arizona - Washington 2:4
Calgary - Minnesota 2:0
Vancouver - Nashville 5:3
Vegas - Chicago 4:3