Main Content

Wenger sa už čoskoro vráti k remeslu: Spomínajú sa najmä 3 alternatívy

štvrtok, 6. december 2018 13:52 | Autor: Timotej Gašper

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: TASR

Francúzsky tréner je od leta bez práce, no tento štatút by mu mohol vydržať už len krátko, keďže sa vo veľkom spomína jeho návrat do futbalového sveta.

Arsene Wenger je od leta 2018 na voľnej nohe po tom, čo sa po ohromných 22 rokoch rozlúčil s Arsenalom. Francúzsky kouč bol spájaný so zaslúženým dôchodkom, no ten rázne odmietol so slovami, že na odchod z futbalového prostredia ešte nemyslí. Od začiatku sezóny bol spájaný s miestom hlavného trénera Realu Madrid či Bayernu Mníchov, no neskôr tieto špekulácie ochladli a do hry vstúpili aj astronomické peniaze z ďalekej Číny. Chvíľu sa teda okolo Wengera nehovorilo takmer nič, no od dnešného rána je angažmán skúseného lodivoda opäť hlavnou témou dňa. 

Budúcnosť trénera poodkryl 48-ročný Emmanuel Petit so slovami: „Bavil som sa sním o tom asi pred troma týždňami, keď sme boli na večeri v Dubaji. Vo Francúzsku sa hovorí veľa o práci v Reale Madrid, Bayerne Mníchov ale aj o mieste športového riaditeľa v Paríži Saint-Germain. Tomu ja neverím. Viete si predstaviť dať tam Arsenea? Ja určite nie. Môj názor je, že je stále dosť čerstvý a pripravený byť konfrontovaný s hráčmi. Má toľko skúseností a znalosť futbalovej inteligencie, že to musí pretaviť na ihrisko a učiť to nových hráčov. On nie je stvorený na prácu v kancelárií,“ vyjadril sa Wengerov blízky priateľ, krajan a bývalý hráč Arsenalu, Barcelony či Chelsea.

Legenda Arsenalu teda poodkryla tri najčastejšie spomínané alternatívy pre Wengera, pričom svojho priateľa neodporúča na miesto športového riaditeľa, Real Madrid si Santiaga Solariho podpísal do konca aktuálnej sezóny, teda ostáva len Bayern Mníchov. Spojenie Wengera a nemeckého majstra nie je vo svete špekulácií ničím novým, keďže Bavori sú zmietaní nejasnou formou, ktorá môže pripraviť o prácu nemecko-chorvátskeho kouča, Nika Kovača.