Main Content

Belasá mizéria s ďalším pokračovaním pred rekordne nízkou návštevou: Slovan nezachránilo ani dotiahnutie dvojgólového manka

streda, 5. december 2018 21:02 | Autor: TASR

Kyle Chipchura, Anatolij Jelizarov  a Jegor Dubrovskij v súboji
Kyle Chipchura, Anatolij Jelizarov a Jegor Dubrovskij v súboji | zdroj: TASR

Bratislava 5. decembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava natiahli sériu prehier v KHL na osem zápasov, keď prehrali v prvom z trojice domácich duelov so Salavatom Julajev Ufa 2:5. V stredu si na štadión našlo cestu iba 4870 divákov, čo je najnižšia domáca návšteva Slovana od jeho vstupu do medzinárodnej súťaže.

"Belasým" patrí v tabuľke Západnej konferencie 10. pozícia, keď nazbierali 23 bodov. Ôsme Dinamo Riga má na konte o deväť viac, no aj tri zápasy k dobru.

Zverenci tréner Vladimíra Országha pokračujú v domácej sérii v sobotu o 17.30 h proti AK Bars Kazaň a zakončia ju budúcu stredu o 18.30 h s Dinamom Riga.

Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Góly: 28. Červený (Meszároš, Sukeľ), 29. Liška (Chipchura, Sersen) – 6. Hartikainen (Larsen, Panin), 6. Dubrovskij (Kadejkin), 35. Chochrjakov (Hartikainen, Omark), 37. Kugryšev (Omark, Larsen), 47. Kugryšev. Rozhodovali: Olenin, Rogačiov - Deďuľa, Goľak, vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4870 divákov.

Salavat Julajev Ufa: Metsola – Larsen, Panin, Koledov, Arzamascev, Sergejev, Semjonov, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark – Tkačov, Burmistrov, Kugryšev – Majorov, Chochrjakov, Lukin – Dubrovskij, Kadejkin, Žarkov - Šen

Slovan Bratislava: Čiliak (6. Štěpánek) – Sersen, Gelinas, Klok, Grman, Meszároš, Jánošík, Bačik, Švarný – Červený, Sukeľ, Řepík – Lunter, Taffe, Bailey – Lamper, Hrnka, Liška – Sloboda, Chipchura, Baranov

Slovan nastúpil proti Salavatu v bránke s Marekom Čiliakom, ktorého však už v 6. minúte za stavu 0:2 vystriedal Jakub Štěpánek. Domáci inkasovali dvakrát v priebehu 32 sekúnd. Hostí poslal do vedenia Hartikainen, ktorý šikovne tečoval Larsenovu strelu od modrej, na 2:0 zvýšil spred bránky Dubrovskij po výbornej prihrávke Kadejkina. Pri oboch zásahoch hralo úlohu nedôsledné bránenie "belasých". Tretí gól mohli pridať hostia ešte do 10. minúty, presilovku pri vylúčení Hrnku však nevyužili. Slovan toho v prvom dejstve veľa nepredviedol a na Metsolu vyslal iba päť striel.

Smerom dopredu mu to išlo lepšie v úvodnej desaťminútovke druhého dejstva. Najprv síce nevyužil presilovku a následne sa musel brániť v oslabení, ale v 28. minúte to už domácim vyšlo. Metsola vyrazil Meszárošovu strelu len tesne pred seba, kde puk na niekoľkokrát pretlačil za jeho chrbát Červený. Gól si museli rozhodcovia ešte overiť na videu. O minútu neskôr bolo už vyrovnané. Chipchura nabil medzi kruhy Liškovi a ten trafil ľavý horný roh bránky hostí - 2:2. Slovan sa však nedostal na koňa, naopak po inkasovaných góloch opäť poriadne pridala Ufa a v 35. minúte išla opäť do vedenia. Dve minúty po Chochrjakovovi sa navyše strelecky presadil aj Kugryšev a do druhej prestávky išli hostia opäť s dvojgólovým náskokom.

O triumfe Salavatu definitívne rozhodol po ďalšej veľkej chybe domácich Kugryšev v 47. minúte. Ruský útočník vystihol na červenej čiare zlú rozohrávku a svoj samostatný nájazd premenil strelou pomedzi betóny Štěpánka - 2:5. Slovan bol blízko k zníženiu v 49. minúte, keď sa do puku oprel medzi kruhmi Sukeľ, Metsola vyrazil jeho strelu na žŕdku. Kartami mohla zamiešať aj presilovka Slovana, no domáci v nej veľa nevymysleli. To sa už Ufa spoliehala na bránenie trojgólového náskoku a do konca si ho už ustrážila.