Main Content

Hlasy sklamaných slovenských florbalistov po kľúčovej prehre: Nikomu z nás sa vôbec nedarilo

streda, 5. december 2018 13:48 | Autor: TASR

Petr Koutný
Petr Koutný | zdroj: TASR

Praha 5. decembra (TASR) - Slovenským florbalovým reprezentantom nevyšiel kľúčový zápas na MS v Prahe. V stredajšom súboji o postup do štvrťfinále prehrali v O2 Aréne s Lotyšskom 1:6 a na šampionáte budú hrať iba o 9.-12. miesto. Najbližšie vo štvrtok o 15.30 h narazia na zdolaného zo súboja Nórsko - Austrália. Lotyši sa v piatok o 15.10 h stretnú s vicemajstrami sveta Švédmi.

Zverencom trénera Petra Koutného sa v kľúčovom zápase na MS vydaril štart, keď od 3. minúty viedli po góle Lukáša Mráza. Súper však potom herne zapol a ešte v prvej tretine otočil skóre. Slováci sa nevedeli dostať do tempa, nedarilo sa im v koncovke, naopak v tretej časti poistil náskok Lotyšov svojím druhým gólom v zápase Edžus Cerinš. Veľkú šancu potom zahodil Michal Dudovič, ktorý v 49. minúte nepremenil trestné strieľanie. V závere pri slovenskej hre vabank pridal tím z pobaltskej krajiny ešte dva góly do prázdnej bránky a vyhral 6:1.

Slováci tak nenaplnili výsledkový cieľ, ktorým bolo prebojovať sa do štvrťfinále. Na treťom šampionáte po sebe zostali mimo najlepšej osmičky, do štvrťfinále zatiaľ prenikli iba raz pri svojej premiére na MS v roku 2012 vo Švajčiarsku.

Hlasy po zápase /zdroj: szfb.sk/:

Petr Koutný, tréner Slovenska: "Spravili sme viac chýb ako náš súper, čo efektívne trestal. Zbytočne sme chodili s loptou na stred, kde sme ju strácali a z rýchlych protiútokov nám Lotyši strieľali rozhodujúce góly. Zápas to bol dobrý a kvalitný, no my sme strieľali buď do plných alebo mimo bránky."

Lukáš Řezanina, kapitán Slovenska: "Nehrali sme dnes dobre a možno sa budem opakovať, že v takýchto zápasoch musia rozdieloví hráči tímu podať podstatne lepší výkon. Nikto z nás však tak v súboji s Lotyšmi nezahral, čiže sa logicky prehralo. Lotyši sú však výborným tímom a nemôžme očakávať, že ich budeme pravidelne zdolávať, no keď sa lámal súboj, bolo potrebné streliť nejaký gól a zastaviť to, čo sa nestalo. Žiaľ, fanúšikovia, ktorí počas víkendu dorazia do Prahy, nás uvidia hrať o deviate miesto."

Rastislav Mazák, brankár Slovenska: "Takmer nič z toho, čo sme chceli hrať v súboji proti Lotyšom, nám nevyšlo. Nikomu z nás sa vôbec nedarilo a šance, ktoré sme si vypracovali, sme nedokázali premeniť. To všetko nás s pribúdajúcimi minútami zápasu psychicky ubíjalo, čo sa prejavilo na našej hre."