Main Content

Antoine Griezmann: Európsky pohár je asi viacej ako majstrovstvá sveta

streda, 5. december 2018 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Antonie Griezmann
Antonie Griezmann | zdroj: TASR

Francúzsky útočník Atlética Madrid Antoine Griezmann skončil v pravidelnej ankete Zlatá lopta na treťom mieste. Vyhral Luka Modrič z Realu Madrid.

Antoine Griezmann viackrát v rozhovoroch hovoril o tom, že si myslí, že by Zlatú loptu mal vyhrať on. S Francúzskom ovládol majstrovstvá sveta 2018 v Rusku, s Atléticom Madrid vyhral Európsku ligu a v súboji o európsky superpohár uspel proti víťazovi Ligy majstrov Realu Madrid.

„Griezzy“ sa však ocitol na treťom mieste, pričom ho predbehol Cristiano Ronaldo (vyhral Ligu majstrov) a Luka Modrič (vyhral Ligu majstrov). „Je hanbou, že nevyhral Francúz. Európsky pohár je asi viac ako majstrovstvá sveta,“ priniesol jeho slová denník Marca.

Kanonier Atlética Madrid, ktorý bol spájaný s prestupom do Barcelony, ale rozhodol sa ostať v španielskej metropole, prehovoril aj o tom, že niektoré hviezdy ako Ronaldo či Messi sa rozhodli neprísť na galavečer. „Je vcelku hanba, že niektorí neprišli, pre mňa osobne je to dôležité.“

Aj napriek tomu, že Zlatú loptu nezdvihol nad hlavu žiaden Francúz, v TOP 11 celej ankety boli hneď štyria zástupcovia krajiny majstrov sveta – spomínaný Griezmann (3.miesto), Kylian Mbappé (4.miesto), Raphael Varane (7.miesto) a N´Golo Kanté (11.miesto).