Main Content

Reakcie médii na výsledok ankety Zlatá lopta: Čo sa zdalo neskutočné, sa stalo realitou

utorok, 4. december 2018 13:10 | Autor: TASR

Luka Modrič
Luka Modrič | zdroj: TASR

Bratislava 4. decembra (TASR) - Reakcie svetových médií na triumf chorvátskeho futbalistu Luku Modriča z Realu Madrid v prestížnej ankete Zlatá lopta francúzskeho magazínu France Football za rok 2018.

Za víťaza ankety ho vyhlásili prvýkrát, na tróne nahradil bývalého klubového spoluhráča Cristiana Ronalda. Portugalský útočník v službách Juventusu Turín skončil na druhom mieste, tretiu priečku obsadil Antoine Griezmann (Francúzsko/Atletico Madrid).

Reakcie médii

AP (USA): "Modrič získal premiérovo Zlatú loptu a ukončil desaťročnú dominanciu Messiho s Ronaldom. S Realom vyhral Ligu majstrov a Chorvátov doviedol k striebru na MS, kde ho vyhlásili za hráča turnaja."

AFP (Fr.): "Tridsaťtriročný Modrič - najstarší držiteľ od Fabia Cannavara v roku 2006 (taktiež 33 rokov) - dostal prestížnu cenu za vynikajúci rok, počas ktorého žiaril v Reale a heroicky doviedol svoju krajinu premiérovo do finále MS."

dpa (Nem.): "Chorvát Luka Modrič získal Ballon d'Or. Jeho triumfom sa skončila aj jedna éra: od roku 2008 dostali cenu len Portugalčan Cristiano Ronaldo a Argentínčan Lionel Messi, obaja päťkrát."

BBC (V.Brit.): "Naposledy sa to podarilo Brazílčanovi Kaka v roku 2007. Modrič po dekáde zlomil dominanciu Lionela Messiho a Cristiana Ronalda a získal Ballon d'Or."

AS (Šp.): "Čo sa zdalo neskutočné, kým sú aktívni Messi s Ronaldom, sa stalo skutočnosťou po Modričovom magickom roku 2018."

La Gazzetta dello Sport (Tal.): "Modrič je prvý Chorvát v histórii, ktorému sa dostalo tejto pocty a taktiež prvý z bývalej Juhoslávie. Dokázal to presne 20 rokov po tom, čo v ankete skončil druhý jeho krajan Davor Šuker."

France Football (Fr.): "Muž, ktorý ukončil dominanciu Messiho a Ronalda. Modrič sa pridal k Josefovi Masopustovi a Johanovi Cruyffovi, keď ako tretí v histórii získal Zlatú loptu v rovnakom roku, v ktorom prehral finále MS."

Bild (Nem.): "Modrič mal výborný rok a jeho triumf nie je prekvapenie. Už predtým vyhral cenu pre najlepšieho hráča roka podľa FIFA i cenu pre európskeho hráča roka."