Main Content

Reakcie slovenských reprezentantov na žreb Euro 2018

pondelok, 3. december 2018 11:17 | Autor: TASR

Reakcie na žreb - Škriniar, Škrtel, Lobotka
Reakcie na žreb - Škriniar, Škrtel, Lobotka | zdroj: TASR

Bratislava 3. decembra (TASR) - Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel z Fenerbahce Istanbul označil kvalifikačnú E-skupinu EURO 2020 za hrateľnú, ale zradnú. V nedeľu v Dubline žreb slovenskému osemfinalistovi predchádzajúceho EURO 2016 určil za súperov vicemajstrov sveta z Chorvátska, Wales, Maďarsko a Azerbajdžan.

"Mohli sme dostať ľahšiu skupinu, ale aj ťažšiu. Je hrateľná, ale aj zradná. Jasným favoritom je Chorvátsko. Wales, Slovensko a Maďarsko sú kvalitatívne na podobnej úrovni. Záležať bude na momentálnej forme, akú budú v čase zápasu tímy, resp. hráči mať. Čo sa týka Walesu, veľa záleží na Baleovi, ktorý je ústrednou postavou, ale veľa hráčov z tímu pôsobí v Premier League. S Maďarmi to bude derby, podobné, ako sme mali s Čechmi a bude to zaujímavé pre divákov. Netreba zabúdať na Azerbajdžan, ktorý hlavne v domácom prostredí bude nepríjemný. Keďže jedno z dejísk ME bude aj Baku (hlavné mesto Azerbajdžanu), tak oni urobia všetko pre to, aby sa na šampionáte predstavili. Rozhodovať budú maličkosti. Myslím si, že to bude podobne dôležité, ako keď sme doma zdolali Španielov, rozhodovať budú teraz body s Chorvátmi. Tie budú takzvané plusové. Treba však získať toľko bodov, aby sme si zaistili postup. Nebude to ľahké, ale naše mužstvo má kvalitu, skúsenosti z predchádzajúcich kvalifikácií a je v jeho silách, aby sa na majstrovstvá kvalifikovalo," citoval Škrtela oficiálny web SFZ.

Obranca Interu Miláno Milan Škriniar bol s výsledkom žrebu spokojný: "Samozrejme, určite to nebude nič ľahké, vieme, že ľahkí súperi už v Európe nie sú. Už sa tešíme na zápasy a budeme sa snažiť postúpiť. Veríme, že sa nám to podarí. Nemal som žiadneho súpera, ktorého by som si vyslovene želal alebo neželal, ale ešte v sobotu večer sme sa smiali so spoluhráčmi Chorvátmi, že určite budeme spolu v skupine, a tak sa aj stalo."

Podľa brankára Newcastle United Martina Dúbravku aj stredopoliara Celty Vigo Stanislava Lobotku je skupina vyrovnaná. "Postúpiť môže hocikto. Samozrejme, favoritom skupiny bude Chorvátsko, vicemajster sveta, nečaká nás nič ľahké. Osobne som si prial, opäť sa stretnúť s Anglickom, pretože to bol veľký zážitok, zahrať si proti nim vo Wembley. Nevadí, máme tam zaujímavé mužstvá. Čerešničkou pre fanúšikov bude zápas s Maďarskom, kde to bude doma určite veľmi vyhecované. Čakajú nás zaujímavé zápasy, pevne verím, že tú pohodu, ktorá v reprezentačnom tíme vždycky bola, prenesieme opäť aj do týchto zápasov a že sa pobijeme o postup," povedal Dúbravka a Lobotka uviedol: "Skupina je veľmi vyrovnaná, sú tam tri – štyri tímy, ktoré pokojne môžu postúpiť, takže pre fanúšikov to bude zaujímavé. Ja osobne som veľmi spokojný. Nemal som pred žrebom nejaké tímy, ktoré by som chcel, alebo nechcel. Som rád, že je tam Maďarsko, bude to taký vypätý zápas, rovnako ako s Českom. Je to hrateľná skupina, mohli sme dostať aj horších súperov. Budeme sa s tým musieť popasovať a postúpiť."

 

jp ny