Main Content

Tatar tentokrát bez bodu, Jones zažiaril v bráne Sharks

pondelok, 3. december 2018 07:00 | Autor: TASR

Tomáš Tatar (vľavo) so spoluhráčmi z Montrealu Canadiens
Tomáš Tatar (vľavo) so spoluhráčmi z Montrealu Canadiens | zdroj: TASR

New York 3. decembra (TASR) - Hokejisti Montrealu Canadiens prehrali v noci na pondelok v zámorskej NHL so San Jose Sharks 1:3. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral za domáci tím 14:51 min., na Martina Jonesa v bránke "žralokov" vyslal jednu strelu. Práve Jones bol jednou z hlavných postáv duelu, keď pomohol k výhre hostí 40 úspešnými zákrokmi. Sharks ukončili sériu prehier, ktorá trvala štyri stretnutia.

Parádne zvraty predviedli Anaheim a Winnipeg. Ducks prehrávali vo Washingtone v 34. minúte už 1:5, ale nezložili zbrane a piatimi gólmi otočili skóre. Dvoma gólmi a asistenciou prispel k výhre 6:5 Švéd Pontus Aberg, kapitán "káčerov" Ryan Getzlaf pomohol k obratu takisto tromi bodmi (1+2). O víťazstvo hostí sa zaslúžil aj brankár Ryan Miller. Ten ešte v prvej tretine po treťom inkasovanom góle nahradil medzi žŕdkami Johna Gibsona, z 21 striel potom inkasoval len dvakrát a napokon slávil 374. výhru v profiligovej kariére. V počte víťazstiev sa v historickom poradí amerických brankárov vyrovnal lídrovi Johnovi Vanbiesbrouckovi. Anaheim sa stal prvým tímom v dejinách súťaže, ktorý v zápase s úradujúcim šampiónom dokázal vyhrať po tom, čo zmazal štvorgólové manko. Capitals prišli o šnúru víťazstiev, ktorá sa zastavila na čísle sedem.

Winnipeg triumfoval v newyorskej Madison Square Garden 4:3 po nájazdoch, hoci ešte po dvoch tretinách prehrával s domácimi NY Rangers 0:3. K obratu zavelil Mark Scheifele, ďalšie zásahy pridali Jack Roslovic a Bryan Little. V tretej sérii rozstrelu rozhodol o triumfe Jets Scheifele.

Detroit doma nestačil na Colorado, ktorému podľahol 0:2. Brankár Red Wings Jonathan Bernier potrápil svojich bývalých spoluhráčov z Colorada, keď inkasoval len raz, ale hlavnou hviezdou bol jeho náprotivok Semjon Varlamov. Rus pochytal všetkých 24 súperových striel a zaknihoval si 24. čisté konto v NHL, prvé v sezóne. "Lavína" sa mohla opäť spoľahnúť na svoj ničivý prvý útok, Nathan MacKinnon a Gabriel Landeskog zaznamenali zhodne gól a asistenciu, najproduktívnejší hráč ligy Mikko Rantanen si pripísal dve asistencie. Hráči Avalanche potvrdili výbornú formu, bodovali v 11. zápase v rade (9 víťazstiev, dve prehry po predĺžení).

Výsledky NHL:

Washington - Anaheim 5:6
New York Rangers - Winnipeg 3:4 pp a sn
Detroit - Colorado 0:2
Chicago - Calgary 2:3
Montreal - San Jose 1:3
Los Angeles - Carolina 2:0