Main Content

VIDEO: Poprad v Detve takmer prehajdákal štvorgólové vedenie

nedeľa, 2. december 2018 20:38 | Autor: TASR

Hokejisti HK Poprad
Hokejisti HK Poprad | zdroj: © TASR

Detva 2. decembra (TASR) - Hokejisti HK Poprad vyhrali na ľade HC 07 Detva 4:3. 

HC 07 Detva - HK Poprad 3:4 (0:2, 0:2, 3:0)
Góly: 4. Svitana (Bondra, Mlynarovič), 6. Kundrik (Václav), 26. Svitana (Fabian, Mlynarovič), 29. Svitana (Bondra, Mlynarovič), 41. Žilka, 43. Murček (Hraško, Puliš), 50. Kuklev. Vylúčenia: 5:3, Presilové hry: 0:1, Oslabenia: 0:0.

HC 07 Detva: Zalivin – Kuklev, F. Fekiač, Hraško, Sládok, Šimon, Chovan, Gachulinec – Puliš, Valent, Surový – Žilka, Král, Ďaloga – Gašpar, Murček, Ščurko – Giľák, V. Fekiač, Tibenský

HK Poprad: Vošvrda – Salija, Petran, Ťavoda, Fabian, Karalahti, Erving, Česánek – Svitana, Mlynarovič, Bondra – Takáč, Zagrapan, Abdul – Macík, Paukovček, Belluš – Václav, Kundrik, Valigura

Úvod zápasu patril Popradčanom, ktorí už v prvých minútach viackrát atakovali domáceho brankára. Po zlej rozohrávke detvianskych obrancov zostal v 4. minúte pred Zalivinom osamotený Svitana, ktorý poslal svoj tím do vedenia. O 2 minúty na to si po pravej strane nakorčuľoval Kundrik a vymietol ľavý horný roh Zalivinovej brány, čím zvýšil už na 2:0 v prospech Popradu. V 7. minúte darovali domáci Popradu výhodu presilovej hry, keď si na trestnú lavicu sadol Hraško. V presilových hrách, ktoré nasledovali, si ani jeden z tímov lepšiu gólovú príležitosť nevypracoval. Obrovskú šancu znížiť skóre mali detvania v 17. minúte, keď sa v prečíslení troch proti jednému ocitol pred Vošvrdom osamotený Ďaloga, ale jeho strela sa len odrazila od výstroje popradského brankára.

Do druhej tretiny nastúpili domáci aktívne, ale Popradčania ich nepustili do väčších streleckých príležitostí. V 26. minúte Detva ponúkla súperovi príležitosť za zvýšenie skóre v presilovej hre až o dvoch hráčov. Hostia potrebovali na gól len 43. sekúnd, keď Svitana svojim druhým gólom v zápase zvýšil už na 0:3. Poprad na ľade dominoval a svoj výrazný tlak pretavili na ďalší gól v 29. minúte, kedy Svitana zavŕšil svoj gólový hetrik a vyhnal Zalivina z brány. Detvania mohli korigovať nepriaznivý stav pri vylúčení Ervinga, ale nedokázali si vytvoriť gólovú príležitosť.Do šatne tak odchádzali spokojní popradčania so štvorgólovým náskokom.

Posledná tretina priniesla úplne iný zápas a na strane Detvy, akoby nastúpilo úplne iné mužstvo. Od úvodných sekúnd si vytvorili obrovský tlak, lepšie korčuľovali a takmer nepustili hostí k puku. Prvý úspech dosiahli už v 35. sekunde, keď Žilka znížil na 1:4. Domáci naďalej tlačili a strieľali zo všetkých pozícií. V 43. minúte sa dostal k odrazenému puku Murček a znížil na 2:4, na čo hostia reagovali oddychovým časom. Ten im však nepomohol a v 49. minúte Kuklev dotlačil puk aj s dávkou šťastia až za Vošvrdu. Vyrovnanie mal na hokejke v polovici 56. minúty Ďaloga, ale puk po jeho nájazde uviazol pod pravým betónom popradského brankára. Posledné minúty zápasu patrili opäť Popradu a rozhodnúť mohol Svitana, ktorý z otočky trafil len žrď Petríkovej brány. Domáci sa pokúšali o vyrovnanie hrou bez brankára, ale vytúžený gól to neprinieslo. Hostia si v závere pozornou hrou v obrane výsledok ustrážili a tešili sa z plného bodového zisku.

Roman Stantien, tréner Popradu: “Dve tretiny sme boli dominantí, mali sme výborný pohyb, výborné akcie, mohli sme dať gólov aj viac, ale v tretej tretine sme sa opäť presvedčili, aké sme slovenské povahy a nátury. Trošku sme to podcenili, Detva dostala krídla, začalo im všetko vychádzať, šlapali do toho, my sme boli celú tretinu pod tlakom a spravili sme si z toho “play offový” zápas. Opäť sme ukázali, že sme silní, keď o niečo ide a zápas sme dotiahli do víťazného konca."

Josef Turek, tréner Detvy: “Hrali sme až poslednú tretinu, takto sa musí hrať od prvej minúty, upozorňovali sme na to hráčov, že musia chodiť pred bránu. Majú brankára, ktorý je podľa čísel najlepším brankárom ligy a nedali sme mu dva zápasy ani gól. Zrazu sme začali hrať, mali sme ľahké nohy a hrali sme to, čo nás doteraz zdobilo. Napriek tomu, že sme v tabuľke dole, hrali sme veľmi dobre poslednú tretinu. Takto musíme hrať od prvej minúty, nie až poslednú tretinu. My strácame hlavne začiatky zápasov, rovnako ako v Zámkoch sme hrali až od druhej tretiny. Hráči nie sú v úvode sústredení, dostávame rýchle góly a je to škoda. Mali sme tam ešte výbornú šancu na 4:4, ale bohužiaľ to nevyšlo.”