Main Content

VIDEO: Košice si na domácom ľade poradili s Duklou: Trenčín sa nezmohol ani na gól

nedeľa, 2. december 2018 19:35 | Autor: TASR

HC Košice
HC Košice | zdroj: TASR

Košice 2. decembra (TASR) - Hokejisti HC Košice zdolali HK Dukla Trenčín 4:0. 

HC Košice - HK Dukla Trenčín 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Góly: 25. Brophey (Kafka), 32. Ignatuškin (Suja, Spilar), 41. Nagy (Kafka), 59. Nagy (Kafka). Rozhodovali: Fridrich, Štefik - Tvrdoň, Smrek, vylúčení: 1:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3583 divákov.

HC Košice: Habal - McDowell, Dudáš, Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Pretnar - Kafka, Brophey, Nagy - Haščák, Ignatuškin, Suja - Spilar, Galamboš, Šoltés - Hričina, Klíma, Petráš

HK Dukla Trenčín: Valent - Krejčí, Rýgl, Bohunický, Holenda, Luža, Pač - Radivojevič, Švec, Sojčík - Varga, Sádecký, Bartovič - D. Hudec, Dlouhý, Pardavý - Špankovič, Mikula

Od úvodu sa hralo vo vysokom tempe, tímy si však dávali pozor najmä na defenzívu. Presilovka Košičanov v 5. minúte sa gólom neskončila, naopak, z protiútoku im pohrozil Švec. Domáci postupne prevzali iniciatívu a častejšie sa dostávali do šancí. Skóre však neotvoril ani Klíma po prieniku v 15. minúte.

Prevaha domácich bola v druhej tretine ešte výraznejšia. Hralo sa najmä pred Valentom, ktorý viackrát podržal svoj tím. V 25. minúte sa však pred ním ocitol nedôrazne bránený Brophey, ktorý pohotovo otvoril skóre - 1:0. Druhý gól Košičanov mohli krátko na to pridať Klíma aj Haščák, Valent si však poradil. V 28. minúte nevyšiel Trenčanom protiútok, v ktorom Radivojevič neusmernil puk za Habala. V rušnom úseku hry zaujala aj strela Dudáša, pri ktorej ešte Valentovi pomohla žŕdka, no trenčiansky brankár o dve minúty inkasoval druhý gól. Suja v presilovke posunul puk z rohu klziska pred bránku, kde ideálne našiel hokejku Ignatuškina, ktorý si otvoril strelecký účet v Tipsport Lige. Trenčania sa snažili hroziť najmä z protiútokov, ale rozbehnutí Košičania ich bez väčších problémov marili. Ich tretí gól mohol padnúť po spolupráci Klímu so zakončujúcim Petrášom, ale Valent predviedol efektný zákrok.

Už dvanásť sekúnd po druhej prestávke bolo o víťazovi rozhodnuté. Košický kapitán Nagy presne namieril spoza obrancu a Valent bol bezmocný - 3:0. Košičania kontrolovali hru, hráči Dukly sa síce viackrát usadili v útočnom pásme, ale chýbal im moment prekvapenia. V 52. minúte predviedol efektný prienik Sádecký, obranca McDowell ho v nádejnej šanci zastavil iba faulom. Skóre zápasu uzavrel po spolupráci s Kafkom Nagy - 4:0.

Marcel Šimurda, tréner HC Košice: "Prvá tretina nebola z našej strany ideálna. Druhá a tretia boli už opakom prvej. Zvýšili sme aktivitu, rýchlo sme si posúvali puky a vytvorili sme si aj šance. Viaceré z nich sme premenili a zaslúžene sme vyhrali dnešný zápas."

Peter Oremus, tréner HK Dukla Trenčín: "Na to, aby sme boli úspešní v Košiciach, je potrebné viac zapracovať v útočnej fáze. Vytvorili sme si veľmi málo šancí na to, aby sme vyhrali. Košičania dnes zaslúžene zvíťazili."