Main Content

Český tréner Šilhavý po žrebe kvalifikačných skupín: Jednoznačným cieľom postup na ME

nedeľa, 2. december 2018 15:42 | Autor: TASR

Jaroslav Šilhavý ako nový kouč na lavičke Česka
Jaroslav Šilhavý ako nový kouč na lavičke Česka | zdroj: TASR

Dublin 2. decembra (TASR) - Reakcie vybraných zahraničných trénerov na žreb kvalifikácie EURO 2020:

Fernando Santos, tréner Portugalska: "Sú tu traja kandidáti na dve postupové miesta a Portugalsko je samozrejme jedným z nich. Vyhli sme sa Nemecku, ale dá sa tiež povedať, že Nemci sa vyhli nám. Ukrajina a Srbsko sú futbalovo veľmi silné krajiny. Ukrajina vždy každému spôsobí veľa problémov. Postúpila v Lige národov vyššie, rovnako tak Srbi. A ani s Litvou a Luxemburskom to nemusí byť jednoduché, dosť sa totiž zlepšili. Je to ťažká skupina, musíme byť pripravení."

Andrij Ševčenko, tréner Ukrajiny: "Dostali sme zrejme najsilnejší tím z 3. koša a to Srbsko. A máme tiež majstra Európy z Portugalska. Ale aj my máme silný tím a postupový rébus sa určite pokúsime vyriešiť k našej spokojnosti."

Jaroslav Šilhavý, tréner ČR: "Anglicko je jednoznačný favorit našej skupiny. My a ostatné tímy v skupine sme vyrovnaní. To ale nič nemení na tom, že jednoznačným cieľom je postup na ME."

Gareth Southgate, tréner Anglicka: "Vyhli sme sa niektorým silným mužstvám. Nesmieme však nič podceniť. Keď hráte proti menej známym krajinám, ich motivácia proti Anglicku je obrovská. A najmä, keď nastúpite u nich, atmosféra tam môže byť veľmi búrlivá. Rešpektujeme aj Bulharsko, Čiernu Horu a Kosovo."

Roberto Martínez, tréner Belgicka: "S výsledkom žrebu nie som ani šťastný ani nešťastný. Rusko je silný tím a má veľkú sebadôveru, že dokáže zdolať veľké futbalové krajiny. A Škótsko? To vždy dokáže odohrať veľké zápasy."

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Island má solídny tím, proti ktorému je vždy ťažké hrať. Potom tu máme dlhé cesty do Albánska a Turecka. Ale každá kvalifikácia býva veľmi náročná."

Mick McCarthy, tréner Írska: "Švajčiarsko má momentálne najlepší tím v Európe. Dánsko nás už dokázalo vyradiť. Potom som sa pozrel aj na Gruzínsko, s ktorým sme v minulosti často hrávali. A zo štvrtého koša to je veľmi nepríjemný súper."

Joachim Löw, tréner Nemecka: "Už sa tešíme na budúci rok. S Holandskom a Severným Írskom je to zaujímavá skupina, to je nepochybné. Užijeme si to. Favoritmi sú Holandsko a Nemecko. Náš cieľ je jasný, kvalifikovať sa automaticky z jedného z prvých dvoch miest."

Luis Enrique, tréner Španielska: "Každá skupina je svojim spôsobom ťažká. Najmä, keď žreb nás poslal do šesťčlennej skupiny. Ale celkovo sme spokojní."