Main Content

Ohlasy z táborov súperov Slovenska na žreb kvalifikácie ME 2020

nedeľa, 2. december 2018 15:00 | Autor: TASR

Ryan Giggs
Ryan Giggs | zdroj: TASR

Dublin 2. decembra (TASR) - Reakcie trénerov súperov Slovenska na žreb kvalifikácie EURO 2020, v ktorej sa SR stretne v E-skupine s Chorvátskom, Walesom, Maďarskom a Azerbajdžanom:

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "Nie je to ani ľahké, ani ťažké. Dobré je, že máme dve blízke cesty na Slovensko a do Maďarska. Wales by mal byť dvojkou za nami. Samozrejme, nesmieme nikoho podceniť, musíme byť najlepší. Dobré je tiež, že budeme hrať iba osem zápasov. Ryan Giggs mi zagratuloval k výkonom na MS a povedal, že sme favoriti. Súhlasil ale so mnou, že skupina môže byť zradná. Očakávam veľký boj. Slovensko tiež hralo na minulých ME a postúpilo do osemfinále, vo Francúzsku hrali aj Maďari. Musíme byť sebavedomí a rešpektovať súperov. Sme vicemajstri sveta a každý nás bude chcieť zdolať. My ale musíme urobiť čo musíme, skončiť na prvých dvoch miestach."

Marco Rossi, tréner Maďarska: "Chorvátsko v tejto skupine vyčnieva nad všetkých jej ďalších účastníkov. Je favorit na prvé miesto. Na ostatných mužstvách je, aby sa pobili o postup z ďalšieho miesta."

Ryan Giggs, tréner Walesu: "Sme v 5-člennej skupine, s tým môžeme byť relatívne spokojní. Mohlo to skončiť aj horšie aj lepšie. Sú to nároční súperi a Chorváti vyčnievajú. V Modričovi majú jedného z najlepších hráčov sveta. Aj ďalší Chorváti sú skvelí futbalisti. Ukázali, že majú veľký charakter a nikdy sa nevzdávajú. Musíme hrať výborne, aby sme ich zdolali. My sme hrali v semifinále EURO 2016 vo Francúzsku za trénera Chrisa Colemana. Okúsili sme chuť úspechu a celá krajina za nami stála. Teraz to budeme chcieť opäť. Budem žiadať od mojich hráčov, aby sme takúto prekážku ešte raz zdolali a opäť zažili tieto pocity."

Gurban Gurbanov, tréner Azerbajdžanu: "Dostali sme mimoriadne zaujímavú skupinu. Bude to pre nás veľká skúsenosť. Každý tím v skupine poznáme. Pokúsime sa ukázať našu najlepšiu tvár. Bolo by skvelé, ak by sme mohli hrať zápasy na finálovom turnaji EURO v domácom prostredí."