Main Content

Florbalisti na šampionáte v Česku s ďalším drvivým triumfom: Tentokrát si to odnieslo Japonsko

nedeľa, 2. december 2018 14:02 | Autor: TASR

Slovenskí florbalisti
Slovenskí florbalisti | zdroj: TASR

Praha 2. decembra (TASR) - Slovenskí florbaloví reprezentanti uspeli aj v druhom vystúpení na majstrovstvách sveta v Prahe. V nedeľňajšom zápase D-skupiny v Aréne Sparta deklasovali Japonsko 15:1 a prakticky si zabezpečili postup do kvalifikácie play off, kam postúpia dvaja najlepší.

O osude zápasu rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali 7:0. V utorok o 12.45 h ich čaká záverečný súboj skupiny proti Singapuru.

MS v Prahe - D-skupina /Aréna Sparta Podvinný mlýn/:

SLOVENSKO - Japonsko 15:1 (7:0, 4:0, 4:1)
Góly a asistencie: 1. Ujhelyi (Gál), 2. Čonka-Skyba (Pažák), 3. Kubovič (Machara), 5. Dudovič (Gašparík), 11. Šefčík (Dudovič), 13. Machara (Kubovič), 19. Čonka-Skyba (Kubovič), 24. Kubovič (Machara), 26. Čonka-Skyba (Dudovič), 28. Ujhelyi (Grlický), 29. Dudovič (Gašparík), 44. Ujhelyi (Řezanina), 46. Katlovský (Kubovič), 55. Mráz (Dudovič), 59. Dudovič (Moravčík) – 41. Ueda (Maeda), vylúčení: 0:1, presilovky: 1:0, oslabenia 0:0

SR: Klobučník – Machara, Řezanina, Gašparík, Kriš, Koščo, Krocko, Moravčík, Šefčík – Dudovič, Kubovič, Mráz – Grlický, Katlovský, Ujhelyi – Reguly, Pažák, Gál – Čonka-Skyba

Japonsko: Kenta (21. Jagju (41. Kenta)) – Kimura, Sugibuči, Šiba – Abe, Furuta, Gundži – Hašimoto, Kakuta, Kanoto – Kato, Koda, Macumoto – Maeda, Ota, Takahaši – Takizawa, Ueda.

Slováci mali raketový štart a už po troch minútach viedli po rýchlych a presných kombináciách 3:0. Ázijského súpera prevyšovali vo všetkých herných činnostiach a do konca prvej tretiny si vybudovali sedemgólový náskok. Aj v úvode druhého dejstva zverenci trénera Petra Koutného dominovali a v 31. minúte svietil na ukazovateli stav 11:0. V úvode tretej tretiny nechal Koutny odpočívať viaceré opory a Japoncom sa podarilo streliť čestný gól. Potom však Slováci opäť zapli na vyšší rýchlostný stupeň a výsledkom boli ďalšie štyri góly v japonskej sieti.

Hlasy po zápase (zdroj: www.szfb.sk):

Petr Koutný, tréner SR: "S predvedenou hrou a celkovo s nasadením môžeme vysloviť spokojnosť. Chlapci hrali to, čo sme si povedali pred zápasom a vyvarovali sa aj čiastočnému výpadku, ktorý prišiel v zápase s Kanadou. Zaspomínali sme si na časy, keď sme my inkasovali takéto výprasky s inými krajinami."

Michal Dudovič, hráč SR: "Vedeli sme, že Japonci nebudú v dlhom držaní lopty a zotrvávali hlboko v obrane a nám nezostávalo nič iné ako poctivo dobývať ich bránku, čo sa nám podarilo."

Filip Čonka-Skyba, hráč SR: "Očakávali sme od Japoncov trochu viac, no svojou hrou nám umožnili presadiť sa tak, ako sme potrebovali."

ďalšie výsledky:

B-skupina:
Dánsko - Nórsko 3:9 (3:2, 0:5, 0:2)

Ďalší program SR v D-skupine MS:

utorok 4. decembra
12.45 SR - Singapur /O2 Aréna/