Main Content

Reakcie trénera Hapala, prezidenta Kováčika a Belaníka na súperov sokolov po žrebe kvalifikačných skupín EURO 2020

nedeľa, 2. december 2018 13:46 | Autor: TASR

Hapal chce vsadiť na osvedčenú kvalifikačnú zostavu (+PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA)
Hapal chce vsadiť na osvedčenú kvalifikačnú zostavu (+PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA) | zdroj: © TASR

Dublin 2. decembra (TASR) - Reakcia trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Pavla Hapala na žreb kvalifikácie EURO 2020, v ktorej sa SR stretne v E-skupine s Chorvátskom, Walesom, Maďarskom a Azerbajdžanom:

Pavel Hapal, tréner SR (zdroj: www.futbalsfz.sk): "Ocitli sme sa vo vyrovnanej skupine, príde aj na pikantný súboj s Maďarskom, určite sa máme na čo sa tešiť. Chorvátsko je aktuálny vicemajster sveta, má neskutočnú kvalitu. Videl som ich posledný zápas v Anglicku, musím im vyjadriť rešpekt, no zároveň dodávam, že z tejto skupiny môže postúpiť ktorékoľvek mužstvo. S Walesom sme odohrali vzájomný zápas na ME 2016, môžeme z toho čerpať, v každom prípade, Walesania budú nepríjemným súperom. Vzájomné duely s Maďarskom budú niesť prvky rivality, Maďari disponujú kvalitným tímom, v žiadnom prípade ich nemožno podceniť, naopak, musíme sa na tohto súpera veľmi dobre pripraviť. Ďalším súperom bude Azerbajdžan, za ktorým budeme merať dlhú cestu. Ocitli sme sa v 5-člennej skupine, okrem kvalifikačných zápasov tak odohráme počas roka aj prípravné stretnutia. So žrebom môžeme byť spokojní, skupiny v ktorých figurujú tímy Španielska a Nemecka sú veľmi silné, naša skupina je veľmi vyrovnaná. Nepríjemné pocity som mal po tom, čo hrozilo, že by sme mohli byť nažrebovaní práve do skupiny s Nemeckom."

Ján Kováčik, prezident SFZ (zdroj: www.futbalsfz.sk): "So žrebom som spokojný, mohli sme dostať aj ťažšiu skupinu. Z prvého koša som si prial Chorvátsko, zápasy s Chorvátskom a Maďarskom budú mať náboj, v skupine máme aj nebezpečný Wales a nevyspytateľný Azerbajdžan. Nie je si z čoho veľmi vyberať. Najťažšie mi pri žrebe bolo, keď do C-skupiny vyžrebovali Írsko a potom ho presunuli do D-skupiny."

Karol Belaník, viceprezident SFZ (zdroj: www.futbalsfz.sk): "Žreb nám pridelil finalistu uplynulého svetového šampionátu v Rusku Chorvátsko a tento tím je top favorit skupiny. S Walesom sme nedávno hrali na ME vo Francúzsku a odohrali sme vyrovnaný zápas. S Maďarskom sme dlho nehrali, ale bude to veľké derby a Azerbajdžan vie byť nepríjemný najmä v domácom prostredí. Žreb hodnotím pozitívne, je to skupina, v ktorej sa dá hrať, okrem top favorita sú ostatné tímy vyrovnané, ale pokúsime sa odohrať vyrovnané zápasy aj s Chorvátskom. Mužstvo má potenciál tieto zápasy zvládnuť. Ocitli sme sa v päťčlennej skupine a tak bude mať tréner v prípravných zápasoch priestor vyskúšať nejakých nových adeptov na reprezentačný dres, myslím si, že aj toto je výhoda."