Main Content

Proti komu v apríli nastúpi Anthony Joshua? Wilder to byť nemusí!

nedeľa, 2. december 2018 12:12 | Autor: Jakub Vaverka

Anthony Joshua a Joseph Parker
Anthony Joshua a Joseph Parker | zdroj: TASR

Anthony Joshua sa momentálne pripravuje na zápas, ktorý ho čaká v apríli roka 2019. Cieľom tohto Angličana je získať aj posledný z opaskov piatich najváženejších organizácií. Momentálne vlastní štyri.

Komentár Jakuba Vaverku 

Joshua má vo vlastníctve štyri opasky, chýba mu ten piaty - z organizácie WBC. O jeho držiteľovi mal rozhodnúť zápas medzi Tysonom Furym a Deontayom Wilderom. Wilder v 41.zápase svojej kariéry dvakrát poslal Furyho na zem, ale ani to mu nestačilo na to, aby ho rozhodcovia zvolili za víťaza. V Los Angeles sa zrodilo veľké prekvapenie, medzi Furym a Wilderom sa totiž zrodila remíza.

Remíza v boxe je málo pravdepodobným výsledkom, o čom svedčí fakt, že bol na ňu vypísaný kurz 22 ku 1. Ale stalo sa a tento rezultát sa veľmi blízko týka aj Anthonyho Joshuu. Dlhodobo sa totiž špekuluje o tom, že Joshua má v Londýne v apríli vyzvať víťaza tohto zápasu. Víťaz sa ale nezrodil - čo teraz?

Fury vs. Wilder
Fury vs. Wilder | zdroj: TASR

Fakty sú jednoznačné. Aj keď Fury predviedol veľmi kvalitný výkon, držiteľa opasku Wildera poraziť nedokázal. Deontay načal piatu desiatku zápasov bez prehry a momentálne je najpravdepodobnejšie, že Joshuu vyzve práve on. V minulosti sa ale Wilder a Joshua nevedeli rozhodnúť na tom, či sa stretnutie uskutoční v Spojených štátoch amerických alebo vo Veľkej Británii. 

Jedno je isté, aprílový zápas Anthonyho Joshuu bude v Londýne. Či to bude proti Deontayovi Wilderovi, to potvrdené nie je, ale múdrejší by sme mohli byť už do konca tohto roka. Ak sa Angličan s Američanom opäť nedohodnú, vylúčené nie je ani to, že Joshua bude zápoliť s Furym a meranie síl s Wilderom si nechá na neskôr ako akúsi čerešničku na torte. Tak či onak, máme sa na čo tešiť.