Main Content

Expanzia NHL nemusí skončiť po prijatí Seattlu

nedeľa, 2. december 2018 11:31 | Autor: Marek Ďaďo

Seattle
Seattle | zdroj: pixabay.com

Už budúci týždeň sa rozhodne, či sa Seattle stane 32. tímom zámorskej profiligy. Po vyrovnaní počtu klubov v oboch konferenciách by však mohlo rozširovanie NHL o nové celky pokračovať.

Pred 2 a polrokmi bol oficiálne odsúhlasený nový tím, ktorí rozšíril radu klubov NHL. Začlenenie Las Vegas do najlepšej ligy sveta je považované za úspešné a rada guvernérov má mnoho možností, ako na tento počin nadviazať. Prijatie Seattlu sa už javí iba ako formalita a tak sa postupne začína vynárať otázka, či pôjde o posledný tím, ktorý v dohľadnej dobe bude môcť zabojovať o strieborný pohár.

V  Seattli nič iné ako úspech nepripúšťajú. Ak všetko pôjde podľa plánov, nový celok by mohol, na prvý zápas v NHL nastúpiť už v roku 2020 alebo 2021. O počte tímov v lige mal čo povedať aj zástupca komisionára, Bill Daly: „Nie som si istý, či je číslo 32 magické. Expanzia je vhodná vtedy, keď sa dokáže, že je to pre ligu prospešné a pridá jej to na hodnote.

Ďalších adeptov, kde by sa mohol hrať hokej na tej najvyššej úrovni, je hneď niekoľko -Houston , Quebec, ale aj okolie Toronta. O prijatie do ligy sa už hlásili investori z Quebecu v rovnakom čase, kedy to urobilo aj Vegas. Miliardár Tilman Fertitta, vlastník basketbalového Houston Rockets, taktiež prejavil záujem, nakoľko sa už stretol s komisionárom Garrym Bettmanom.

„Houston je obrovské mesto. Profesionálne tímu tu majú dlhú históriu. Radi by ste si mysleli, že skôr či neskôr tam bude ďalší tím NHL- Kedy a za akých podmienok sa však ani neodvážim povedať,“ cituje šéfa Hráčskej asociácie, Dona Fehra,  portál apnews.com .

Podľa niektorých odborníkov by sa počet celkov v NHL mohol jedného dňa dostať až na číslo 40. Také niečo by sa však nezaobišlo bez začlenenia nejakého družstva/družstiev z Európy. To by samozrejme dramaticky zmenilo celé rozpoloženie ligy, oddychovú dobu medzi zápasmi a podobne. Samotný Garry Bettman však potvrdil, že plán na zrealizovanie niečoho podobného ešte nikto nevymyslel. Nechajme sa teda prekvapiť, čo sa bude v nasledujúcich rokoch diať.