Main Content

3 najlepšie možnosti pre Slovensko pri žrebe kvalifikácie Eura 2020

sobota, 1. december 2018 08:54 | Autor: Filip Chudý

Mená súperov našej reprezentácie v najbližšej kvalifikácii budú tento víkend známe, pričom dobrý žreb vie postup výrazne priblížiť. Ktorí súperi by nám mohli vyhovovať?

3. Niekto zo semifinálovej dvojice MS 2018

Chorvátsko - Anglicko
Chorvátsko - Anglicko | zdroj: TASR

Priamo postupujú iba prví dvaja, preto bude najdôležitejšie, aby nám z prvého a druhého koša vyžrebovali priechodných protivníkov. Za takých môžeme považovať aj súperov zo semifinále MS 2018. Pri všetkej úcte k nim, obaja tam totiž zaznamenali viac-menej svoj vrchol. Chorvátska zlatá generácia dosiahla v lete svoj strop, pričom môže rýchlo padnúť a Angličania si v Rusku vyčerpali veľkú dávku šťastia. Z Britských ostrovov by sme ani Walesom nepohrdli. S Maďarmi sme si to tiež dlhšie nerozdali, nuž by nebolo zlé ich trochu schladiť. A menovaní súperi z piateho koša sú strašiakom hlavne pre veľkú vzdialenosť, futbalovo by sme ich mali prekonať.

A keďže Slovensko potrebuje hrať dobré zápasy, preto by sme sa určite potešili tomu, keby sme išli do iba päťčlennej skupiny. Tým získame dva kvalitné prípravné stretnutia namiesto dvoch zápasov proti outsiderovi zo šiesteho koša. Preto medzi najlepšími alternatívami súperov z tohto koša ani nespomíname.

Alternatívy pomerne dobrého žrebu:
1. kôš: Anglicko, Chorvátsko
2. kôš: Wales
4. kôš: Maďarsko, Albánsko
5. kôš: Azerbajdžan, Kazachstan

Skupina s nádejou
Slovensko, Chorvátsko, Wales, Maďarsko, Azerbajdžan