Main Content

Juventus a Inter sa pobijú o hviezdu Tottenhamu

piatok, 30. november 2018 15:34 | Autor: Timotej Gašper

Inter Miláno, Juventus Turín
Inter Miláno, Juventus Turín | zdroj: Koláž

Britské i talianske médiá informujú, že giganti talianskej Serie A sa v nasledujúcich mesiacoch pobijú o služby hráča londýnskeho Tottenhamu.

Plátok TheSun informuje, že milánsky Inter i turínsky Juventus by veľmi radi získali do svojich radov skúseného hráča Tottenhamu, Mousu Dembélého. 31-ročný stredný záložník má v Londýne platný kontrakt len do konca aktuálnej sezóny a podľa správ médií všetky ponuky na jeho prípadné predĺženie odmietol. Tak sa teda otvára okno možností, ktorých ma Belgičan neúrekom. Aktuálne zranený stredopoliar prišiel do Tottenhamu ešte v roku 2012 ako vtedajšia superhviezda Fulhamu a v kádri Spurs zažil pozitívne ale i negatívne dni. 

O Dembélého služby prejavili záujem talianski giganti, ale tiež mnoho iných klubov z Anglicka či Španielska. Najjasnejšími možnosťami v hre sú však naďalej Inter Juventus, pričom obaja sa na prestupovom trhu obhliadajú po hráčovi do zálohy. Viac priestoru by 31-ročnému stredopoliarovi ponúkol pravdepodobne Inter, kde nie je v základnej jedenástke tak veľká konkurencia ako v Juventuse. Obaja spomínaní by však mohli v snahe o jeho zisk naraziť na azda najčastejší problém, peniaze. Taliansky novinár, Fabrizio Romano, dodáva, že Mousa si aktuálne v Tottenhame zarobí 4,4 milióna libier ročne, pričom od potenciálneho nového zamestnávateľa si chce vypýtať zvýšenie minimálne na 7 miliónov libier ročne. 

Mousa Dembélé je húževnatý stredopoliar so skúsenosťami i odhodlaním do hry, aké sa dnes vidí len málokedy. Napriek veku ešte stále ponúka minimálne dva roky na najvyššej úrovni a bude určite zaujímavé sledovať, kde napokon skončí.