Main Content

Hodnotenie trnavských hráčov po zápase Anderlecht – Spartak

piatok, 30. november 2018 14:10 | Autor: Filip Chudý

Futbalisti Spartak Trnava
Futbalisti Spartak Trnava | zdroj: TASR

Slovenský šampión uhral ďalší pozitívny výsledok v pohárovej Európe. Ako si na pôde belgického giganta počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Martin Chudý (7) – Stal sa po Jurajovi Čobejovi iba druhým slovenským brankárom, ktorý vo farbách nášho klubu vychytal v skupinovej fáze európskych pohárov dve čisté kontá. Hneď v prvej minúte zmaril nájazd domácich, potom skrotil strelu Saiefa a v závere v najväčšej šanci domácich vychytal Morioku. Podľa štatistík druhý najlepší hráč Spartaka tesne za Tóthom.

Matej Oravec (7)Výborne zavrel pravú stranu. Menšie problémy mal maximálne len v závere, keď domáci nasadili čerstvého Amuzuho. Smerom dopredu mohol síce riešiť niektoré situácie lepšie, ale aj tak potvrdil, že rastie z neho dobrý hráč, ktorý môže byť veľkou oporou nielen Trnavy, ale aj novej 21-ky.

Martin Tóth (7,5) – Podal svoj najlepší výkon v skupinovej fáze. Tóth neurobil ani jednu chybičku! Skvele blokoval strely, dirigoval obranu, vyhrával súboje. Bol najlepším hráčom Trnavy v zápase, čo dokazujú aj štatistiky, navyše podľa nich bol najlepším hráčom zápasu.

Lukáš Greššák (6,5) – Nebol síce až tak výrazný ako Tóth, čo dokazujú aj defenzívne čísla, ale aj jeho výkon dopomohol k tomu, že Trnavčania udržali nulu. Pochválime ho za úspešnosť prihrávok, ktorú mal najlepšiu z hostí (90,5%).

Vachtang Čanturišvili (6,5) – Takéhoto hráča by chcel mať každý. Kam ho postavíte, tam si svoje odohrá. Samozrejme, bola trochu škoda, že musel ísť hral obrancu, keďže v minulých stretnutiach bol najlepším ofenzívnym hráčom nášho majstra, ale pozíciu si zastal. Chyboval len raz, čo využil na strelu Saief, ale inak nemáme čo haniť. Navyše behal už tradične akoby za dvoch.

Davit Schirtladze (6,5) – Na to, že je to ofenzívny hráč, zvládol pozíciu defenzívneho stredopoliara veľmi slušne. Viackrát navyše naznačil, že s loptou si rozumie, hoci zároveň dodávame, to musí ukazovať vo väčšej miere.

Jiří Kulhánek (6,5) – Defenzívne zvládol zápas veľmi dobre. Kvalitne vykrýval priestory a umne sa presúval. Smerom dopredu ale svojho krajana Radu nenahradil. Ten sa totiž v minulých zápasoch staral o medzihru Trnavy, no a tá teraz takmer úplne absentovala. Ale na Kulhánkovu obranu, nebola to jeho primárna práca.

Erik Jirka (6,5) – Svoje je doslovne odbehal. Výborne vypomáhal Oravcovi. Smerom dopredu trpel na to, že hostia nepostavili taktiku na ofenzíve. Ale treba ho pochváliť za to, že aj z toho mála vypracoval čistú šancu Bakošovi.

Erik Grendel (7) – Potvrdil, že je to pán futbalista. Vedel loptu podržať, vypýtať si faul, rozohrať ju. Navyše sa neskrýval, keďže si loptu pýtal, aj preto mal s ňou najviac dotykov (51) z hráčov nášho šampióna.

Patryk Malecki (6) – V úvode ho nebolo až tak vidieť, ale postupne sa do toho dostal. S loptou na nohe je veľmi silný, preto trpel na to vo chvíľach, keď sa k nej nedostával. Ak by Trnava bola v tlaku, mohol by ukázať svoje prednosti vo väčšej miere. Pochválime ho za návraty do defenzívy, ktoré boli hlavne v pokročilej fáze stretnutia dôležité.

Marek Bakoš (6) – Vzhľadom na nepríjemné zranenie, ktoré ho vyradilo na pomerne dlhý čas, zvládol svoju úlohu kvalitne. No aj tak mal premeniť svoju čistú šancu, keďže v tomto prípade bolo v bráne veľa voľného miesta, lenže trafil akurát to jediné brankárom obsadené.

Ali Ghorbani (6) – Po jeho príchode sa čiastočne otupila dovtedy veľká druhopolčasová snaha domácich. Iránsky útočník totiž dokázal aktivitou rozbiť niektoré útoky súpera už v zárodku. A hoci sa bil hrdinsky, smerom dopredu nevymyslel nič, keďže nedostal ani jednu poriadnu loptu.

Fabian Miesenböck, Oliver Janso (bez známky) – Prišli na trávnik v rámci taktických striedaní v úplnom závere.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1 – 10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon