Main Content

Louis van Gaal: Barcelona by nemala kupovať Neymara

štvrtok, 29. november 2018 19:42 | Autor: Timotej Gašper

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Bývalý tréner Barcelony, Loui van Gaal, sa vyjadril ohľadom témy Neymar a návrat na Nou Camp. 

Holandský tréner, ktorý viedol slávny španielsky celok v rokoch 1997-2000 a neskôr od 2002 do 2003, nesúhlasí s návratom Neymara do katalánskej metropoly. Brazílska ofenzívna superhviezda opúšťala Barcelonu v lete 2017 za rekordných 222 miliónov eur v prospech Parížu Saint-Germain. 

V poslednom období sa napriek tomu, že Neymar je v PSG veľkou ikonou a pravdepodobne je i najzaujímavejším hráčom Ligue 1, objavujú prestupové špekulácie ohľadom odchodu parížskej desiatky. Už 96-násobný reprezentant Brazílie je vraj vo Francúzsku nespokojný kvôli nízkej konkurencii v domácej súťaži, čo ho má prinútiť premýšľať nad odchodom. Do boja sa okrem Realu Madrid zapája aj Barcelona, ktorá by rada získala svoju bývalú ofenzívnu ikonu späť. Bývalý tréner „Blaugranas“, Louis van Gaal si však myslí, že by to pre aktuálneho španielskeho majstra nebol dobrý krok. 

„Myslím si, že tento krok by nebol pre Barcelonu dobrý. To je však samozrejme len môj názor. Neymar je stále mladý hráč a má mnoho priestoru na zlepšovanie. Najprv sa musí naučiť byť tímovým hráčom. Neymar je veľmi individualistický a Barcelona by si mala veľmi dobre zvážiť, či by bol návrat Neymara dobrým rozhodnutím,“ povedal v rozhovore pre La Porteria de Beteve holandský kouč. 

LVG vyjadrením svojho názoru určite rozvíri vody špekulácií ešte viac. Treba však dodať, že Neymar odchádzal do Paríža aj kvôli tomu, že v tieni Messiho nemohol dosiahnuť najvyšší level a teda sa priamo byť o zisk Zlatej lopty.