Main Content

Guardiola po remíze vo Francúzku: Liga majstrov ne najnáročnejšia súťaž

streda, 28. november 2018 12:28 | Autor: TASR

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: YouTube

Loyn 28. novembra (TASR) - Futbalisti Manchestru City v utorňajšom dueli Ligy majstrov 2018/2019 na ihrisku Olympique Lyon dvakrát dotiahli náskok súpera a po remíze 2:2 si definitívne zabezpečili postup z F-skupiny do vyraďovacej fázy.

"Opäť sa ukázalo, že Liga majstrov je najnáročnejšia súťaž, v ktorej si nemôžete dovoliť ani krátky výpadok. Je to pre nás najväčšia výzva. V Premier League máte čas na opravu, hrá sa 38 zápasov. V Lige majstrov máte 90, 180 minút a keď urobíte chybu, hneď vás stihne trest," vyhlásil po zápase kouč City Pep Guardiola.

Jeho zverenci v utorok dvakrát rýchlo zareagovali na inkasovaný gól - Aymeric Laporte vyrovnal na 1:1 sedem minút po úvodnom zásahu domácich a Sergio Agüero v 83. minúte na 2:2 iba dve minúty po druhom góle Lyonu. Olympique je ale jediným celkom, ktorý v tejto sezóne strelil City dva góly a podarilo sa mu to hneď dvakrát.

"Ľudia tvrdia, že vo Francúzsku je iba jeden tím - PSG. Ale netušia, ako ťažké je hrať vo Francúzsku, kde behá po trávnikoch množstvo mladých talentovaných hráčov," tvrdí Guardiola. Jeho tím potrebuje v záverečnom dueli skupiny uhrať aspoň bod doma proti Hoffenheimu na istotu prvenstva v skupine. "Postup sme si už zabezpečili, takže sa teraz zameriame na naše ligové vystúpenia. A vo februári sa vrátime do Ligy majstrov v snahe bojovať čo najlepšie v elitnej spoločnosti šestnástich najlepších tímov Európy. Snáď budeme zdraví a kompletní."

Lyon v piatich dueloch v skupine ešte neprehral (1-4-0) , ale postup stále nemá vo vrecku. V záverečnom stretnutí v skupine nesmie prehrať v Charkove so Šachtarom Doneck, ktorý si šancu udržal vďaka víťazstvu na ihrisku Hoffenheimu 3:2 gólom v nadstavení. "Som hrdý na výkon môjho tímu, zároveň ale cítim frustráciu, že sme si dnes nevybojovali postup. Nebolo k tomu ďaleko, či už tu alebo v Hoffenheime. Nedá sa nič robiť, musíme sa čo najlepšie pripraviť na posledný zápas s Doneckom," uviedol kouč Lyonu Bruno Genesio. "Škoda, že sme neudržali náskok, zdalo sa mi, že po druhom góle sme boli v príliš veľkej eufórii a dovolili sme im za chvíľu vyrovnať. Do duelu s Doneckom ale pôjdeme sebavedomí, veď sme ešte v tejto sezóne v LM neprehrali."