Main Content

Mourinho na tlačovej konferencii ospevoval svoje úspechy: Štrnásť sezón, štrnásť postupov!

streda, 28. november 2018 12:24 | Autor: TASR

Jose Mourinho
Jose Mourinho | zdroj: YouTube

Manchester 28. novembra (TASR) - Gól Marouaneho Fellainiho v nadstavenom čase zabezpečil v utorok postup Manchestru United do vyraďovacej fázy Ligy majstrov 2018/2019.

Zverenci Joseho Mourinha v hodine dvanástej potvrdili pozíciu favorita v súboji s Young Boys Bern, po výhre 1:0 ich už Valencia nemôže predstihnúť ani v prípade triumfu vo vzájomnom súboji v poslednom kole skupinovej fázy.

"Pre niektorých mojich ctiteľov a milovníkov štatistík - štrnásť sezón v Lige majstrov a štrnásťkrát postup zo základnej skupiny," pochválil sa na pozápasovej tlačovej konferencii Mourinho, ktorý predtým v súťaži viedol aj FC Porto, Chelsea Londýn a Real Madrid. "Ani jeden z mojich tímov neskončil už v skupinovej fáze. A keď som nebol v Lige majstrov, vyhral som Európsku ligu."

Fellaini ukončil ofenzívne trápenie United, keď sa na začiatku nadstavenia najlepšie zorientoval v šestnástke a pomedzi nohy obrancu zariadil tri body pre svoj tím. Mourinho v tej chvíli v návale radosti a úľavy prudko hodil o zem balík s plastovými fľašami. Nebolo totiž ďaleko od momentu, že Manchester United prvýkrát v histórii klubu vyjde strelecky naprázdno v troch domácich zápasoch na európskej scéne za sebou.

"Najdôležitejšie je pre mňa to, že sme postúpili," vyhlásil portugalský kouč, ktorý urobil až šesť zmien po víkendovej bezgólovej remíze s Crystal Palace. Paul Pogba a Romelu Lukaku začali iba na lavičke, Alexis Sanchez nebol ani tam. "Stále nám robí veľký problém skórovať. Aj toto bol zápas, v ktorom keby sme dali rýchly gól, aj výkon by vyzeral úplne inak. Ale vyhrali sme a iba to sa teraz počíta."