Main Content

Ronaldo prepísal historické štatistiky Ligy majstrov. Sme vďaka nemu ešte lepší, pochvaľuje si Allegri

streda, 28. november 2018 11:04 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Turín 28. novembra (TASR) - Cristiano Ronaldo sa stal v utorok prvým hráčom, ktorý si v Lige majstrov pripísal na konto 100 víťazstiev. Prispel k tomu asistenciou na jediný gól stretnutia, v ktorom Juventus Turín triumfom nad Valenciou 1:0 spečatil postup do vyraďovacej fázy súťaže.

"Ronaldo nám dáva pocit istoty a dôvery," vyzdvihol prínos portugalského útočníka kouč Juventusu Massimiliano Allegri. "Mužstvo je v podstate rovnaké ako v minulej sezóne. Rastieme, sme rýchlejší v odovzdávaní lopty, ale samozrejme, je tu hlavne Cristiano Ronaldo. Je prirodzené, že sa zlepšujeme."

Taliansky šampión mal hernú i streleckú prevahu, o zisku troch bodov rozhodol v 59. minúte Mario Mandžukič. Ten zblízka dopravil loptu do siete po prudkej a presnej prihrávke z ľavej strany od Ronalda, ktorý sa predtým šikovne uvoľnil v šestnástke. Juventus je tak na čele tabuľky H-skupiny o dva body pred Manchestrom United, v záverečnom kole sa oba tímy na diaľku pobijú o prvenstvo v skupine. Juventus hrá na ihrisku Young Boys Bern, United vo Valencii. Valencia skončí s istotou na tretej priečke, štvrtý bude Bern.

"Mohli ste dnes vidieť ako sme silní a súdržní. Postup máme vo vrecku a tak teraz môžeme Ligu majstrov odložiť na budúci rok a budeme na ňu znova myslieť až vo februári. Otočíme list a sústredíme sa na Seriu A, v ktorej nás teraz čaká náročné obdobie," vyhlásil po dueli s Valenciou kapitán Juventusu Giorgio Chiellini.

Kouč Valencie Marcelino Garcia napriek prehre pochválil svojich zverencov: "Na ihrisku nechali všetko a ukázali veľkú vôľu proti jednému z najlepších tímov v Európe. Prehrali sme o gól, zápas napokon rozhodla skvelá akcia Cristiana Ronalda."

Tridsaťtriročný Ronaldo môže v sezóne dosiahnuť na šiesty triumf v Lige majstrov - štyri má na konte s Realom Madrid a jeden s Manchestrom United.