Main Content

Kagawa by rád prestúpil do španielskej La Ligy: Nemôžem bez toho ukončiť kariéru!

utorok, 27. november 2018 14:40 | Autor: TASR

Shinji Kagawa
Shinji Kagawa | zdroj: © TASR

Tokio 27. novembra (TASR) - Jeden z najúspešnejších japonských futbalistov Šindži Kagawa prejavil záujem o prestup do Španielska. V jeho aktuálnom pôsobisku v Borussii Dortmund sa totiž nedokáže pod trénerom Lucienom Favrem trvalo usadiť v základnej jedenástke.

"Počas uplynulých dvoch až troch rokov som premýšľal, čo môžem urobiť, aby som šiel do Španielska. Nemôžem ukončiť svoju futbalovú kariéru bez toho, aby som neskúsil španielsky futbal," citovala agentúra AFP dvadsaťdeväťročného stredopoliara.

Krátko hrával Kagawa v Manchestri United, ale po dvoch rokoch na Old Trafford sa vrátil do Dortmundu, aby si znova vybudoval sebavedomie. V tíme aktuálneho lídra nemeckej Bundesligy však dostávajú viac priestoru mladšie talenty - Angličan Jadon Sancho či Američan Christian Pulisic.

"Stále viac myslím na to, že chcem zmeniť prostredie a mať nové výzvy. Som si istý, že sa môžem vo svojej kariére posunúť ešte vyššie," povedal Kagawa, ktorý označil španielsku La Ligu za jeho najväčšiu výzvu v kariére.