Main Content

Fabinho môže už v zime opustiť Liverpool

utorok, 27. november 2018 13:16 | Autor: Timotej Gašper

Fabinho
Fabinho | zdroj: Instagram

Brazílsky stredopoliar je nečakane spájaný s veľkým zimným prestupom aj napriek tomu, že na Anfield Road prišiel len počas uplynulého leta.

Vo futbalovom svete prestupov sa čas od času stáva, že transfer, ktorý sa javí ako najvydarenejší, skončí zle. Podobný scenár zatiaľ nadobúda aj brazílsky univerzálny futbalista, Fabinho. Hráč, ktorý stál za majstrovským ťažením „Kniežat“ z Monaka bol žiadaný azda v každom veľkoklube Európy a v lete 2018 sa teda ukul 45 miliónový prestup do Liverpoolu. Na Anfield Road sa však 25-ročný reprezentant „Kanárikov“ neuchytil podľa predstáv a Jurgen Klopp ho tak začal nezaraďovať do základnej zostavy. V posledných týždňoch je Fabinho odkázaný predovšetkým na lavičku náhradníkov, čo sa však hráčovi určite nepáči.

Nepriaznivá situácia teda vyústila k prestupovým špekuláciám, ktoré sa v posledných dňoch šíria veľkou rýchlosťou. S dovedna najpresnejšou informáciou prišiel francúzsky plátok L’Equipe, ktorý píše o veľkom záujme Parížu Saint-Germain. Francúzsky majster a v tejto sezóne ešte v Ligue 1 neporazený celok si vyhliadol nespokojného Fabinha ako ideálnu posilu v prípade, že by sa klub musel rozlúčiť s jedným z dvojice Marco Veratti a Adrien Rabiot. Fabinho sa už vo francúzskej najvyššej súťaži osvedčil a treba dodať, že v minulých rokoch patril medzi najatraktívnejších hráčov Ligue 1. 

Jurgen Klopp ani samotný hráč však ešte nevydali žiadne stanovisko ohľadom možného prestupu a preto je zatiaľ nejasné, aké má nemecký kouč plány s nadaným brazílskym stredopoliarom. L’Equipe k správe dodáva, že PSG sa pokúsi začať rokovania s Liverpoolom na rovnakej prestupovej čiastke, za akú Fabinho v lete 2018 k rieke Mersey prichádzal.