Main Content

Montreal, Rangers, Phoenix a teraz FBK AS Trenčín: Prečo je Marcel Hossa dôležitý pre florbal?

sobota, 1. december 2018 10:30 | Autor: Jakub Vaverka

Marcel Hossa
Marcel Hossa | zdroj: TASR

Minulý týždeň sa vo veľkom hovorilo o tom, že niekdajší slovenský reprezentant Marcel Hossa vymenil hokej za florbal. Brat trojnásobného víťaza Stanley Cupu Mariána momentálne oblieka dres FBK AS Trenčín v najvyššej slovenskej florbalovej súťaži.

Florbalisti Trenčína porazili počas premiéry 37 – ročného Marcela Hossu Young Arrows Spišská Nová Ves presvedčivo 10:3 a veria, že im niekdajší slovenský hokejový reprezentant pomôže s posunom v tabuľke najvyššej súťaže, v ktorej im patrí momentálne deviate miesto. Bodové rozdiely sú ale minimálne a odohraných je len jedenásť zápasov nového ročníka.

„Hlavné je, že sme vyhrali ako tím, a že chalani majú z toho radosť,“ okomentoval bývalý hráč kanadsko – americkej NHL svoju premiéru vo florbalovej MEX. Ako nám povedal kapitán FBK AS Trenčín a veľký florbalový milovník Peter Klapita, Trenčania sú radi, že majú Hossu v tíme a veria, že im príchod takejto persóny pomôže s propagáciou (nielen) trenčianskeho florbalu.

VIDEO: Prvý zápas Marcela Hossu za AS Trenčín

Rodák z Ilavy je bez pochyby veľmi zaujímavým prírastkom do slovenskej florbalovej rodiny, ktorej by vďaka svojmu menu mohol pomôcť aj po marketingovej stránke. Florbal patrí medzi športy, ktoré na Slovensku a v Českej republike zaznamenali v posledných rokoch najväčší progres, ale treba dodať, že tejto hre stále chýba potrebná pozornosť verejnosti.

Marcel Hossa je veľmi zaujímavý športovec, ktorý vo svojej kariére obliekal dresy Montrealu Canadiens, New Yorku Rangers, Phoenixu Coyotes, Dinama Riga, HC Lev Praha, AK Bars Kazaň, Spartaku Moskva, HC Třinec, HC Plzeň či MODO Hockey. Na majstrovstvách sveta sa predstavil v 32 zápasoch a takto by sme mohli pokračovať ďalej. Vyzdvihnúť treba taktiež to, že svojho času bol najlepším hráčom KHL. To je už čo povedať. 

Florbal potrebuje pozornosť, pretože ho hrá stále viac mladých ľudí. Príchod hráčov typu Marcela Hossu môže tomuto športu pomôcť nielen po hernej stránke (o schopnostiach rodu Hossovcov sa baviť nemusíme), ale ako spomíname vyššie, predovšetkým po stránke mediálnej a marketingovej. Bude zaujímavé sledovať, či sa bude v prípade Hossu hovoriť ako o ojedinelom prípade alebo ako o prvej lastovičke.