Main Content

Turbulencia v Trnave! Tréner a generálny manažér sú na odchode!

pondelok, 26. november 2018 15:04 | Autor: TASR

Radoslav Látal a hráči Spartak Trnava
Radoslav Látal a hráči Spartak Trnava | zdroj: TASR

Trnava 26. novembra (TASR) - Tréner futbalistov Spartaka Trnava Radoslav Látal po jesennej časti Fortuna ligy ukončí svoje pôsobenie na lavičke slovenského majstra. Z klubu odíde aj generálny manažér Pavel Hoftych. Informovala o tom oficiálna webová stránka Spartaka.

Látal v lete vystriedal pri kormidle "bílych andelov" Nestora El Maestra a podarilo sa mu zo Spartakom prebojovať sa do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. V domácej súťaži sa však Trnavčania trápia a po 16 odohratých kolách sú na šiestom mieste. Štyri kolá pred koncom jesene padlo rozhodnutie, že Látal s Hoftychom na jar už nebudú v klube pokračovať.

"Vzhľadom k tomu, že sa hneď po majstrovskom úspechu začali predkolá európskych súťaží, bolo potrebné pracovať na príchode nového trénera a hráčov. Chceli sme dosiahnuť úspech. Ten sa nám podaril. Napriek tomu som majiteľovi klubu Vladimírovi Poórovi oznámil svoj koniec. Dokončím jesennú časť, nakoľko ma zo svojej pozície viažu oficiálne povinnosti smerom k UEFA,“ uviedol Hoftych pre klubový web.

"Stále som veril, že môžeme ísť tzv. plzeňskou cestou. Ale teraz už viem, že v meste nie je možné dosiahnuť vo viacerých subjektoch zhodu, aby sa futbal v Trnave dostal ďalej. A to aj napriek tomu, že sme sa veľakrát pokúšali o rôznu formu spolupráce. Nikam sme nedospeli. Je to hlavný dôvod, prečo necítim, že by moja práca mala byť i naďalej pre Spartak prínosná, ďalej je v tom aj osobná motivácia pokračovať. Nepáči sa mi taktiež fakt, že našu prácu rešpektujú viac súperi, proti ktorým hráme – Anderlecht, Fenerbahce či Dinamo Záhreb, Legia Varšava s Ľubľanou, ako ľudia v meste,“ dodal.

Látal má za sebou nesmierne náročný polrok. Na lavičku Spartaka zasadol po historickom úspechu, s mužstvom dokázal pridať postup do skupiny Európskej ligy. Spartak sa v nej predstavil vôbec po prvý raz. "Nikto si ani nevie predstaviť, aké je to zložité. Odohrali sme doteraz 33 stretnutí. Po tom, čo sa mi stalo v sobotu večer po zápase s fanúšikmi, som sa definitívne presvedčil o tom, že tu mám skončiť. Posledné štyri duely sa budem sústrediť na to, aby sme odviedli s hráčmi čo najlepšiu spoločnú prácu. Každý, odo mňa až po hráčov, je profesionál. Vedia, že hrajú o svoju ďalšiu budúcnosť. Svoje rozhodnutie som im oznámil dnes krátko popoludní na spoločnom stretnutí,“ uviedol Látal.