Main Content

Benitéz dostal lukratívnu ponuku z exotickej destinácie

pondelok, 26. november 2018 17:55 | Autor: Timotej Gašper

Rafael Benitez
Rafael Benitez | zdroj: © TASR

Tréner Newcastlu United je podľa britských médií nadlomený odchodu do futbalovo exotickej krajiny, kde ho lákajú predovšetkým na astronomický plat. 

Španielsky tréner Rafael Benitez, ktorý v minulosti viedol kluby ako Liverpool, Real Madrid, Chelsea či Neapol je aktuálnom lodivodom v anglickom Newcastli. Tradičný celok prežil pomerne vydarenú minulú sezónu, čo sa však nedá povedať o aktuálnom ročníku. „The Magpies“ vyhrali len 2 z 12 ligových stretnutí a s 9 bodmi sú na 15.mieste tabuľky. Tím okolo brankára Martina Dúbravku však má potenciál na lepšie výkony, čoho si je vedomé aj vedenie klubu, ktoré tak napriek nepriaznivému štartu do sezóny drží na lavičke skúseného Benitéza.

58-ročný Rafa Benitéz sa však čoraz častejšie spája s odchodom z Ostrovov, keďže o jeho služby vo veľkom prejavil záujem čínsky veľkoklub, Guangzhou Evergrande. Čínsky celok je aktuálne pod vedením legendárneho Fabia Cannavara, no ten nedokázal priviesť do tímu ligový titul, čo má vedenie podľa správ Sky Sports považovať za sklamanie. Sezóna je na ďalekom východe ukončená a vedenie Evergrande uvažuje, kto povedie klub naďalej. Káder prepletený menami ako Paulinho, Alan či Anderson Talisca potrebuje skúseného trénera, ktorým sa už čoskoro mohol stať práve Benitéz. Sky Sports dodáva, že čínski majitelia klubu pripravujú zmluvu s ročným zárobkom až 10 miliónov libier, čo by malo Rafu presvedčiť. 

Zatiaľ nevedno, ako sa skúsený Španiel rozhodne, keďže pred pondelkovým zápasom na pôde Burnley sa vyjadril, že v klube je spokojný a po pár dobrých výsledkoch sa cíti oveľa pokojnejší.