Main Content

Kríza Monaca skončila, tréner Thierry Henry si pripísal prvé víťazstvo

nedeľa, 25. november 2018 11:13 | Autor: TASR

Thierry Henry
Thierry Henry | zdroj: TASR

Paríž 25. novembra (TASR) - Futbalisti Paríža St.Germain potvrdili svoju dominanciu v domácej lige. V sobotu si na domácej pôde poradili s FC Toulouse tesne 1:0, čím natiahli sériu víťazstiev v domácej súťaži už na 14 zápasov. Thierry Henry zasa dosiahol prvé víťazstvo na lavičke AS Monaco, keď "kniežatá" zvíťazili na ihrisku Caenu 1:0.

Hráči PSG dominovali počas celého zápasu v držaní lopty, no ku výraznejším príležitostiam sa dostávali len sporadicky. O ich víťazstve rozhodol už v 10. minúte pohotovým zakončením uruguajský útočník Edinson Cavani, pre ktorého to bol deviaty presný zásah v aktuálnej sezóne. "Dnes to bolo náročnejšie ako zvyčajne. Hráči Toulouse veľmi dobre bránili," povedal po zápase obranca PSG Thiago Silva.

Kouč domácich Thomas Tuchcel sa v zápase musel pre zranenie zaobísť bez dvojice opôr Neymara a Kyliana Mbappého, ktorí by však mohli byť mužstvu k dispozícii už v stredajšom zápase Ligy majstrov. "Dúfam, že v pondelok už budú obaja trénovať s celým tímom," vyhlásil po zápase Tuchel, ktorý vidí vyhliadky na návrat dvojice hviezd veľmi optimisticky.

Plný počet bodov si vo francúzskej lige po viac ako troch mesiacoch pripísali futbalisti AS Monaco. O triumfe aktuálne predposledného tímu Ligue 1 rozhodol v 55. minúte priamy kop kolumbijského kanoniera Radamela Falcaa.

"Toto víťazstvo je pre nás obrovskou úľavou, veľmi sme ho potrebovali. Som štastný za hráčov, aj za fanúšikov. Čaká nás však ešte veľa náročných zápasov," uviedol po zápase kouč hostí Henry. Jeho zverenci sú s desiatimi bodmi na predposlednej priečke francúzskej najvyššej súťaže. Na 17. miesto, ktoré zabezpečuje udržanie sa v súťaži, strácajú dva body.