Main Content

Pochettino radí Eriksenovi, aby odmietol Real Madrid

piatok, 23. november 2018 11:08 | Autor: Timotej Gašper

Christian Eriksen
Christian Eriksen | zdroj: TASR

Tréner Tottenhamu, Mauricio Pochettino, radí dánskemu stredopoliarovi aby odmietol volanie Realu Madrid a spojil budúcnosť s londýnskym veľkoklubom. 

Christian Eriksen prišiel na sever Londýna ešte v lete 2013. Od tej doby sa z univerzálneho ofenzívneho stredopoliara stal jeden z najlepších hráčov na svojom poste. O hviezdu Tottenhamu sa teda prirodzene bijú ostatné veľkokluby, pričom na ich čele už dlhodobo stojí Real Madrid. Španielsky gigant bol s 26-ročným Dáno spájaný už v lete 2018, no vtedy do tréner Mauricio Pochettino rázne zamietol. Teraz je téma Eriksen a astronomický predaj do metropoly Španielska opäť na stole, pričom rozhodnutie bude len a len na samotnom Christianovi.

Šikovný technik známy svojimi dokonalými priamymi kopmi, strelami či tvorbou hry je oceňovaný na viac než 100 miliónov eur, no to v aktuálnej situácií musí Real hodiť za hlavu, keďže musí čo najrýchlejšie priviesť do tímu novú tvorivú zložku. Proti prestupu však opäť bude argentínsky kouč Tottenhamu, ktorý sa o tejto téme vyjadril: „Klub sa snaží robiť vždy to najlepšie. Pracujeme tvrdo a Christian to dobre vie. My sa vždy snažíme urobiť tie najlepšie kroky pre nás, pričom to isté robí aj Eriksen. Dúfam, že sa rozhodne odmietnuť ponuky a zotrvá v Tottenhame. Nebojím sa toho, lebo vo futbale sa nikdy nemôžte báť. Preferujem však podpísanie novej zmluvy s Christianom, pretože on a tento klub to je perfektná kombinácia.“

Už 85-násobný dánsky reprezentant odohral od augusta 2013 v drese Tottenhamu Hotspur 239 stretnutí s bilanciou 57 gólov a 73 asistencií, čo z neho robí jedného z najlepších hráčov klubu za posledné roky. Odchovanec Ajaxu Amsterdam sa zatiaľ k situácií ohľadom svojho prestupu nevyjadril a je teda otázne, či predĺži svoj pobyt v Londýne, alebo zvolí novú výzvu.