Main Content

V Lige majstrov nevídaný počet Slovákov

piatok, 16. september 2011 16:52 | Autor: Anton Martinka

V Lige majstrov nevídaný počet Slovákov
V Lige majstrov nevídaný počet Slovákov | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Napriek tomu, že Slovensko nemá v aktuálnom ročníku Ligy majstrov klubové zastúpenie, pôsobí v nej až desať slovenských futbalistov. Aká je ich trhová cena a akú pozíciu zastávajú vo svojich kluboch? Čítajte náš článok.

Marek Hamšík

Kapitán našej reprezentácie oblieka dres talianskeho SSC Neapol. Pre klub, ako aj samotného hráča, sa jedná o premiéru v najvyššej európskej súťaži. V meste pod Vezuvom patrí Hamšík medzi lídrov, ktorí spolu s Lavezzim a Cavanim vytvárajú ofenzívnu zbraň svojho tímu. Marek má možnosť počas účinkovania v Lige majstrov ukázať svoje kvality a následne v prestupovom období aj zmeniť dres. Uvidíme, ako to dopadne. Jedno je však isté, úvod v Lige majstrov mu vyšiel na výbornú. Prestížny portálom goal.com bol vyhlásený za najlepšieho hráča duelu Manchester City – Neapol.

Údajná trhová cena: 24 miliónov eur

Marek Čech


Turecký Trabzonspor sa potreboval pred vstupom do Ligy majstrov posilniť. Jednou z nových tvárí sa stal Marek Čech, bývalý hráč anglického West Bromwich Albion. V novom klube si odkrútil premiéru v otváracom zápase tureckej Super lig. Do zápasu proti Manisasportu vstúpil ako striedajúci hráč v 68. minúte a v trénerovi zanechal pravdepodobne dobrý dojem, pretože cez týždeň odohral už ako člen základnej zostavy celý zápas Ligy majstrov proti Interu Miláno (Trabzonsport vyhral na San Sire šokujúco 1-0). Pre svojho zamestnávateľa môže byť vzhľadom na skúsenosti z českej, portugalskej či anglickej ligy veľmi cenným prínosom.

Údajná trhová cena: 2 milióny eur

Marek Sapara

Ďalším hráčom tureckého tímu sa stal Marek Sapara. Prestúpil z MKE Ankaragűcű, kde odohral 24 zápasov. Odchovanec košického futbalu je známy svojou ofenzívnou kreatívnosťou, vie rozdávať krásne prihrávky. Mužstvo môže ťažiť aj z jeho skúseností v Lige majstrov, ktoré získal počas sezóny 2008/2009 v drese nórskeho Rosenborgu Trondheim.

Údajná trhová cena: 3,8 milióna eur

Róbert Vittek

Tretím slovenským hráčom v tíme nováčika Ligy majstrov je Róbert Vittek. Náš najlepší strelec na MS 2010 má za sebou bohatú kariéru plnú presných zásahov. Do mužstva prišiel z rovnakého klubu ako jeho krajan Sapara. Vittekova premiéra v drese Trabzonsporu bola viac než vydarená. Ako striedajúci hráč sa podpísal pod senzačne víťazstvo tureckého klubu na pôde Interu Miláno.

Údajná trhová cena: 3,5 milióna eur

Jakub Sylvestr

Ďalším hráčom, ktorí okúsi príchuť prestížnej Ligy majstrov je 22-ročný útočník Dinama Záhreb, Jakub Sylvestr. V chorvátskom klube pôsobí už druhú sezónu, počas premiérovej sa mu podarilo v 21 zápasoch streliť dva góly. Uvidíme, či mladý slovenský útočník dostane šancu v zápasoch proti atraktívnym európskym súperom. Každopádne, vo futbalovom raste by mu to určite pomohlo.

Údajná trhová cena: 500 tisíc eur

Tomáš Hubočan

Naša krajina má hráčske zastúpenie aj v ruských tímoch, ktoré sa prebojovali do prestížnej európskej súťaže. Dres Zenitu Petrohrad oblieka aj slovenský reprezentant, Tomáš Hubočan. V klube pôsobí už štvrtý rok, patrí medzi základné opory defenzívy. Dúfajme, že sa predvedie v čo najlepšom svetle a posunie sa vo futbalovej kariére o krok ďalej.

Údajná trhová cena: 4 milióny eur


Miloš Brezinský

Ďalší zo slovenských futbalistov pôsobí v drese českého majstra, vo Viktorii Plzeň. Gambrinus ligu pozná dokonale, pôsobí v nej už totiž deviaty rok. Počas aktuálnej sezóny odohral zatiaľ len dva zápasy a je dosť nepravdepodobné, že by sa predstavil v Lige majstrov.

Údajná trhová cena: 500 tisíc eur


Marián Čišovský

Jedným z jeho spoluhráčov je Marián Čišovský. Slovenský obranca prišiel do českého mužstva len pred touto sezónou z maďarského Temešváru. Okamžite sa zaradil medzi stabilné piliere obrany, dokonca odohraj aj celý úvodný duel proti BATE Borisov.

Údajná trhová cena: 1 milión eur


Marek Bakoš

Najväčšia ofenzívna zbraň “Viktoriánov“ pochádza taktiež zo Slovenska. Rodák z Novej Bane pôsobí v Plzni už tretiu sezónu, avšak až v tomto ligovom ročníku mu to začalo poriadne “sypať“. Jeho vizitka: 12 zápasov, 9 gólov a jedna prihrávka, hovorí za všetko. Taktiež je strelcom debutového gólu Viktorie Plzeň v Lige majstrov, keď sa presadil v zápase proti BATE Borisov.

Údajná trhová cena: 800 tisíc eur

Michal Ďuriš

Slovenskému kanonierovi v českom drese robí v útoku spoločnosť ďalší krajan, 23- ročný Michal Ďuriš. Pre bývalého hráča Dukly Banská Bystrica je to len druhá sezóna v Plzni. Počas úvodnej sa etabloval, v aktuálnej sa herne aj gólovo rozbehol. Počas štrnástich zápasov vsietil päť gólov, pričom jedným z nich spečatil postup do Ligy majstrov v zápase a dánskym FC Kodaň.

Dúfame, že všetci slovenskí hráči dostanú šancu ukázať sa v zápasoch prestížnej Ligy majstrov, predvedú sa v najlepšom svetle a niektorí sa aj posunú vo svojej futbalovej kariéry o krok ďalej.

Údajná trhová cena: 400 tisíc eur