Main Content

Christián Jaroš strelil prvý gól v NHL, Tatara vyhlásili za hviezdu zápasu

štvrtok, 22. november 2018 07:13 | Autor: TASR

Christián Jaroš
Christián Jaroš | zdroj: TASR

New York 22. novembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Christián Jaroš zaznamenal v noci na štvrtok svoj premiérový gól v zámorskej hokejovej NHL. Dvadsaťdvaročný obranca pridal aj jednu asistenciu, no z výhry sa netešil, jeho Ottawa prehrala na ľade Minnesoty 4:6.

"Sme sklamaní z prehry, ale som šťastný, že som konečne strelil svoj prvý gól," povedal pre portál canada.com. Jaroš si odložil puk, s ktorým si otvoril svoj strelecký účet v zámorskej profilige. Na ľade strávil 11:45 minút a okrem gólu a asistencie si do štatistík pripísal aj jednu "plusku", jednu strelu na bránku, hit a tri zblokované strely. V 16 dueloch prebiehajúcej sezóny nazbieral štyri body (1+3).

Ďalší slovenský obranca Erik Černák figuroval v zostave Tampy Bay, ktorá triumfovala na domácom ľade nad Floridou 7:3. V zápase zažiaril štvorbodový Steven Stamkos (1+3). Z výhry sa netešil Tomáš Tatar, jeho Montreal prehral v New Jersey 2:5. Tatara napriek tomu vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu, hoci nebodoval, pripísal si dve trestné minúty a nazbieral aj dva minúsové body.

Newyorské derby sa skončil jasným triumfom domácich Rangers nad Islanders 5:0.

výsledky:

Carolina - Toronto 5:2
New Jersey - Montreal 5:2
New York Rangers - New York Islanders 5:0
Pittsburgh - Dallas 5:1
Washington - Chicago 4:2
Buffalo - Philadelphia 5:2
Detroit - Boston 3:2 pp
Tampa Bay - Florida 7:3
Minnesota - Ottawa 6:4
/za hostí Jaroš 1+1/)
Nashville - St. Louis 4:1
Arizona - Vegas 2:3 pp
Anaheim - Vancouver 4:3
Calgary - Winnipeg 6:3