Main Content

Hapal reaguje na rozhodnutie Weissa ml. ukončiť reprezentačnú kariéru

streda, 21. november 2018 12:26 | Autor: Martin Gregor

Pavel Hapal, Vladimír Weiss mladší, kauza
Pavel Hapal, Vladimír Weiss mladší, kauza | zdroj: TASR

Najhorúcejšou športovou témou dnešného dňa je rozhodnutie Vladimíra Weissa mladšieho ukončiť reprezentačnú kariéru pod vedením trénera Pavla Hapala.

Weissa nahnevalo, že nedostal príležitosť ani v jednom z dvoch zápasov Ligy národov proti Ukrajine a Česku. Keď nový kormidelník reprezentácie poslal v 79. minúte duelu s Českom na trávnik Adama Nemca, Weiss ml. sa postavil a odišiel do šatne. V nej neskôr vyhlásil, že v reprezentácii končí a pobral sa preč z útrob pražského Edénu. Tento fakt Weiss neskôr potvrdil aj denníku Plus Jeden deň, pričom dodal, že podrobnejšie sa vyjadrí v nasledujúcich dňoch. Viac sa o tom dočítate v tomto článku.

Na rozhodnutie 28-ročného hráča katarského klubu Al Gharafa stihol reagovať už aj nový tréner národného tímu Pavel Hapal. Jeho vyjadrenie priniesla oficiálna stránka futbalového zväzu futbalsfz.sk:

 „Už na tlačovej konferencii som povedal, že počas zápasu som si vôbec nevšimol, že Vlado opustil lavičku, koučoval som mužstvo. Dozvedel som sa to, keď som prišiel do šatne. Tam mi podal ruku a odišiel. Chápem frustráciu z toho, že nedostal šancu. Voči mužstvu, nám trénerom i realizačnému tímu neprejavil rešpekt, a to určite nie je v poriadku. Ďalších päť, šesť hráčov mohlo urobiť to, čo on, ale neurobili tak, pretože si uvedomovali, že to nie je namieste. Ak sa niekde vyjadril, že v reprezentácii končí, predo mnou tak neurobil, nemám od neho žiadne oficiálne stanovisko a pokiaľ ho mať nebudem, nemám sa k čomu vyjadriť. Loptička je teda na jeho strane, on musí vysvetliť, čo sa stalo. Rozhodne nechcem urobiť unáhlené závery.“