Main Content

Zloženie košov pred žrebom Euro 2020 je známe: Slovensko môže dostať ťažkých súperov!

streda, 21. november 2018 11:10 | Autor: Martin Gregor

Zloženie košov pred žrebom Euro 2020
Zloženie košov pred žrebom Euro 2020 | zdroj: TASR

Už včera sme vás informovali o tom, že Slovensko sa pred žrebom kvalifikácie o postup na Euro 2020 ocitne v treťom výkonnostnom koši a teda v bojoch o účasť na európskom šampionáte narazí na minimálne dvoch silných súperov. Až dnes je však známe definitívne zloženie všetkých košov.

Azda najzaujímavejším faktom pri rozložení košov je účasť Nemecka až v druhom koši, do ktorého ho posunula včerajšia remíza Portugalska s Poľskom v Lige národov. To znamená z pohľadu Slovenska najmä riziko, že v kvalifikačnej skupine narazíme na favorita z prvého koša a plus teoreticky práve na veľmi silné Nemecko. Ostatné tímy v druhom koši sa totiž výkonnostne s National Elf porovnávať nemôžu.

Isté je zároveň to, že určite si v kvalifikácii nezahráme proti Turecku, Severnému Írsku, Írsku, Škótsku, Nórsku, Fínsku, Bulharsku a Izreaelu. Tieto tímy sú totiž rovnako ako Slovensko zaradené do tretieho koša. 

V tom prvom sa nachádzajú  Švajčiarsko, Portugalsko, Holandsko, Anglicko, Belgicko, Francúzsko, Španielsko, Taliansko, Chorvátsko a práve spomínané Poľsko, ktoré nahradilo Nemecko.

Slováci môžu teoreticky dostať do kvalifikácie aj Česko respektíve Ukrajinu, teda tímy, s ktorými sa stretli v Lige národov. Obe tieto reprezentácie sú zaradené do druhého koša.

Žreb desiatich kvalifikačných skupín sa uskutoční 2. decembra. Na záverečný šampionát postúpia prvé dva tímy zo všetkých vyžrebovaných skupín, teda dokopy 20 reprezentácii. O zvyšných štyroch miestenkách rozhodne play-off Ligy národov 2018/2019.

Rozdelenie košov pred žrebom Euro 2020

1. kôš: Švajčiarsko, Portugalsko, Holandsko, Anglicko, Belgicko, Francúzsko, Španielsko, Taliansko, Chorvátsko, Poľsko

2. kôš: Nemecko, Island, Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Dánsko, Švédsko, Rusko, Rakúsko, Wales, Česko

3. kôš: SLOVENSKO, Turecko, Írsko, Severné Írsko, Škótsko, Nórsko, Srbsko, Fínsko, Bulharsko, Izrael

4. kôš: Maďarsko, Rumunsko, Grécko, Albánsko, Čierna Hora, Cyprus, Estónsko, Slovinsko, Litva, Gruzínsko

5. kôš: Macedónsko, Kosovo, Bielorusko, Luxembursko, Arménsko, Azerbajdžan, Kazachstan, Moldavsko, Gibraltár, Faerské ostrovy

6. kôš: Lotyšsko, Lichtenštajnsko, Andorra, Malta, San Maríno