Main Content

Koho môže dostať Slovensko v kvalifikácií o Euro 2020? Pozrite si zloženie košov pred žrebom

utorok, 20. november 2018 12:31 | Autor: Martin Gregor

Žreb Euro 2020
Žreb Euro 2020 | zdroj: TASR

Slovensko si vypadnutím z B-divízie Ligy národov skomplikovalo situáciu pred kvalifikáciou o postup na Euro 2020. Počas žrebu, ktorý sa bude konať 2. decembra, sa totiž ocitne až v treťom výkonnostnom koši. Do skupiny teda dostaneme o jedného silného súpera navyše.

Hoci zloženie košov ešte nie je definitívne potvrdené, je velmi pravdepodobné, že nás bude čakať náročná skupina, v ktorej môžeme naraziť až na dvoch svetových futbalových gigantov.

V prvom koši by sme ľahšieho súpera hľadali naozaj márne. Isté miesto v ňom majú Švajčiari, Holanďania, Portugalci, Angličania, Belgicko, Francúzsko, Španielsko, Taliansko a Chorvátsko. Zatiaľ sú v ňom aj Nemci, no tí môžu ešte klesnúť do druhého koša. Dostáť však ,,National Elf” ako súpera z 2. koša by sme si určite nepriali, čiže zotrvanie v tom prvom im radi doprajeme.

Druhý kôš sa skladá z tímov, ktore sú výkonnostne porovnateľné s tým slovenským. Isté miesto v ňom majú Island, Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Dánsko, Rusko, Rakúsko, Wales, Švédsko a Česko. Otáznik je u Poliakov, ktorých môžu nahradiť spomínaní Nemci.

Tretí kôš, v ktorom je Slovensko, patrí aj Turecku, Írsku, Severnému Írsku, Nórsku, Srbsku a Fínsku. To sú súperi, ktorých v kvalifikácii určite nedostaneme. Otáznik je u Bulharska, Izraela a Škótska.

V nasledujúcej tabuľke si môžete pozrieť predbežné zloženie košov pred žrebom kvalifikácie Euro 2020. Tie, ktoré majú pri sebe hviezdičku, sú už 100-percentné (platí to aj o Slovensku). Reprezentácie bez hviezdičky môžu svoju pozíciu v košoch ešte zmeniť. Rozhodnú o tom výsledky dnešných zápasov Ligy národov.

Predbežné zloženie košov pri žrebe kvalifikácie Euro 2020

1. kôš: Švajčiarsko*, Holandsko*, Portugalsko*, Anglicko*, Belgicko*, Francúzsko*, Španielsko*, Taliansko*, Chorvátsko*, Nemecko

2. kôš: Poľsko, Island*, Bosna a Hercegovina*, Ukrajina*, Dánsko*, Rusko*, Rakúsko*, Wales*, Česko*, Švédsko*

3. kôš: SLOVENSKO*, Turecko*, Írsko*, Severné Írsko*, Nórsko*, Srbsko*, Izrael, Fínsko*, Bulharsko, Škótsko

4. kôš: Maďarsko, Rumunsko, Grécko*, Albánsko*, Čierna Hora*, Cyprus*, Estónsko*, Slovinsko*, Litva*, Gruzínsko*

5. kôš: Macedónsko*, Bielorusko*, Kosovo*, Luxembursko*, Arménsko*, Azerbajdžan*, Kazachstan*, Moldavsko*, Gibraltár*, Faerské ostrovy

6. kôš: Lotyšsko*, Lichtenštajnsko*, Andorra*, Malta, San Maríno*