Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Česko – Slovensko

utorok, 20. november 2018 09:58 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po prehre v Česku
Hodnotenie slovenských hráčov po prehre v Česku | zdroj: TASR

Slovenskí futbalisti absolútne nezvládli derby o všetko na pôde Česka. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (6) – Za inkasovaný gól nemohol, ale treba dodať, že strelcovi to maximálne uľahčil. Jeho riešenie situácie vyznelo v štýle „ani ryba, ani rak“, keďže snáď ani on nevie, čo chcel urobiť. Schickovi nielenže ani v jednom momente poriadne nezmenšil strelecký uhol, ale ešte mu aj ponúkol prehodenie ako na podnose. Pritom prehodenie bolo v danej chvíli najpravdepodobnejším a technicky najľahším zakončením, keďže útočníkovi na to ideálne skákala lopta. Trochu sa rehabilitoval pri strele Dočkala. Vo zvyšku zápasu už nemal čo riešiť, takže ani pokaziť.

Peter Pekarík (5) – Opäť na ňom bola viditeľná chýbajúca herná prax, čo sa prejavilo s pribúdajúcimi minútami, ale aspoň ako jediný z našich obrancov nelietal v problémových situáciách. V úvode mal dobré úseky a tiež prihral Dudovi do našej najväčšej akože šance.

Martin Škrtel (4,5) – Pri góle zbytočne vystúpil, ale treba dodať, že to spôsobila hlavne Škriniarova obrovská chyba v rozohrávke, takže sa snažil zachrániť situáciu, no skôr jej ešte „pomohol“… Mal z našich hráčov najviac dotykov s loptou v zápase (96), čo hovorí o slovenskom výkone za všetko.

Milan Škriniar (3) – Ako rozhodol domáci zápas s Českom, rozhodol aj tento… Čo akože chcel urobiť? Rozohrať konštruktívne na obsadeného spoluhráča, ktorý to navyše ani logicky v takej situácii nečaká? A keď mohol celú vec aspoň zachrániť, tak ešte aj zostal stáť, čím zrušil ofsajdovú pascu. Keď sa spätne pozrieme na jeho reprezentačné vystúpenia, tak zistíme, ako výrazne nám chýba Jano Ďurica.

Dávid Hancko (4,5) – Smerom dopredu mal nejaké náznaky, hlavne v úvode, ale ukázalo sa, že nemá zápasovú prax, preto potom nestíhal tempu stretnutia. Teda, verme, že preto, a nie preto, že by na také tempo nemal. A tiež sa potvrdilo, že nevie dostatočne dobre brániť, preto mal problémy v správnom výbere miesta.

Ján Greguš (3) – Snaha a chcenie za dvoch, ale to nestačí. Musí ukázať kvalitu, lenže tú ani náhodou neukázal. Mal problémy v defenzíve (napr. prehratá hlavička pri rohu, z čoho vyplynula následná veľká šanca Čechov) a ešte vôbec nepomohol ofenzíve (časté straty lôpt). Striedanie bolo preňho vykúpením, no už nie pre hru slovenských futbalistov, keďže ani to jej veľmi nepomohlo.

Albert Rusnák (3) – Dostal veľa chvály za výkon proti Ukrajine, no asi ju neuniesol. Proti Čechom totiž neukázal smerom dopredu nič. Že bol na ihrisku sme sa dozvedeli až vtedy, keď bol vystriedaný.

Matúš Bero (3)Vybojoval žltú kartu pre Pavelku a celkovo nešetril krokmi, ale to je všetko, čo predviedol. Na reprezentačnej úrovni nestačí len behať, musíte ukázať aj kvalitu, čo sa mu nepodarilo. Má značné technické nedostatky, aj preto napr. nedokázal spracovať loptu v nádejnom náznaku našej šance. Ale o týchto jeho problémoch dobre vieme už z našej ligy.

Marek Hamšík (3,5) – Bol autorom našich jediných dvoch striel na bránu. V úvode mu to ešte išlo, ale akonáhle bol vypojený z našej hry, tá sa totálne rozpadla. A prispel k tomu nepresnosťami aj Hamšík, ktorému nepomohol ani presun do centrálne pozície. Už dávno nehral takto zle v národnom drese, ak vôbec niekedy takto slabo hral.

Miroslav Stoch (3) – Úplne zhorel. Čakalo sa od neho veľa, ale neukázal nič. Neurobil jediný prienik či dribling. Neposlal jediný poriadny center a snáď ani prihrávku. A keď sa raz dostal do nádejného protiútoku, ešte aj ten zlým riešením pokazil. Verme, že to spôsobil len tlak očakávaní a nie niečo iné. Pochválime aspoň návraty do defenzívy, aké v minulosti neponúkal.

Adam Zreľák (3) – Jedno nepresné zakončenie, to je všetko, čo ukázal. Mal len 21 dotykov s loptou, čo je výpovedné. Obrana súpera ho úplne vygumovala a nemala s tým ani veľký problém.

Ondrej Duda (5) – Po zmene strán sme vystrelili len dvakrát mimo (na bránu vôbec), pričom v oboch prípadoch sa dostal do zakončenia Duda. A hoci by minimálne jednu takú strelu v Bundeslige zrejme premenil na gól, toto je reprezentácia, kde strieľa mimo brány…

Róbert Mak(5) – Trochu rozhýbal našu statickú ofenzívu, keď mal viac dobrých akcií ako všetci naši ostatní ofenzívni hráči dokopy v celom stretnutí, ale nič nám to nebolo platné, keďže od gólu sme boli stále ďaleko.

Adam Nemec (bez známky) – Naskočil do hry o 79 minút neskôr ako mal…

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon