Main Content

Z NHL bol vyhodený ďalší tréner

utorok, 20. november 2018 09:36 | Autor: Marek Ďaďo

Mike Yeo
Mike Yeo | zdroj: TASR

Mike Yeo, ktorý prevzal vedenie nad tímom St. Louis Blues začiatkom februára 2017, bol po nočnej prehre s Los Angeles prepustený z pozície hlavného trénera. Jeho miesto dočasne zaujme asistent Craig Berube.

45-ročný Yeo bol vyhodený kvôli slabým výsledkom Bluesmanov, ktorí sa momentálne nachádzajú na predposlednej priečke západnej konferencie so ziskom 17 bodov19 zápasoch. St. Louis navyše nedokázalo vstreliť jediný gól v 3z posledných4 zápasov.

Yeove počínanie si v organizácii Blues nemôžeme označiť za úspešné - na jar roku 2017 sa so svojimi zverencami dostali iba do 2. kola vyraďovacích bojov o Stanleyho pohár a vlani do play off dokonca ani nepostúpili.

79 výhier, 49 prehier11 prehier po predĺžení. To sú Yeove štatistiky, odkedy na lavičke nahradil uznávaného Kena Hitchcocka. „Otázka ohľadom mojej práce v tíme môže byť sporná,“ povedal Yeo pre ligový web po októbrovej prehre 4:7 s Columbusom. „Verím však v túto partiu, takže všetko čo potrebujeme sa snažím spraviť. Pokiaľ verím, že je to správna vec, snažím sa ju urobiť.“

Vyzerá to tak, že slová už bývalého kouča zostali nenaplnené a St. Louis sa aj naďalej nevedia dostať do optimálnej formy. Novopečený dočasný tréner, Craig Berube, má už s vedením mužstva NHL z pozície hlavného trénera skúsenosti. V sezónach 2013/20142014/2015 viedol Philadelphiu Flyers.

V spomínanom období Berube vyhral ako kouč 75 duelov, 58 prehral v riadnom hracom čase a 28-krát jeho tím súperovi podľahol po predĺžení. Pred jeho vymenovaním do najvyššej trénerskej funkcie pôsobil u Letcov niekoľko rokov ako asistent a pomohol organizácii pri ceste do finále Stanley Cupu v roku 2010. V posledných 2 sezónach pracoval na rovnakej pozícii v tíme St. Louis.