Main Content

Erik Černák si pripísal prvý bod v NHL, darilo sa aj Jarošovi

utorok, 20. november 2018 07:24 | Autor: TASR

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

New York 20. novembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Erik Černák zaznamenal v noci na utorok svoj premiérový bod v zámorskej NHL. Dvadsaťjedenročný bek si vo štvrtom dueli v profilige pripísal jednu asistenciu pri prehre Tampy Bay na ľade Nashvillu Predators 2:3.

Černák sa podieľal na otváracom góle stretnutia, keď stál pri zrode akcie s presnou koncovkou Victora Hedmana v 6. minúte. Domáci ale otočili skóre aj vďaka dvom bodom (1+1) Ryana Johansena. Černák strávil na ľade celkovo niečo viac ako 10 minút.

Bodoval aj ďalší slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý rovnako raz asistoval, no Ottawa prehrala doma s Floridou 5:7. Mike Hoffman z Floridy dal svojmu bývalému klubu gól a bodoval tak už v 16. zápase za sebou. Fín Juho Lammikko sa prezentoval štyrmi asistenciami.

Najproduktívnejší Slovák v sezóne Tomáš Tatar vyšiel po dvoch zápasoch strelecky naprázdno, jeho Montreal prehral doma s Washingtonom 4:5 po predĺžení. Tatar odohral 18:32 min, konto si obohatil o plusový bod a dve strely. Dva góly hostí obstaral Alexander Ovečkin.

Fínsky útočník Patrik Laine sa blysol hetrikom pri víťazstve Winnipegu na ľade Vancouveru 6:3. Jeho spoluhráč Kyle Connor zaznamenal štyri body (1+3).

NHL - výsledky:

NY Rangers - Dallas 2:1
Pittsburgh - Buffalo 4:5 pp
Toronto - Columbus 4:2
Montreal - Washington 4:5 pp
Ottawa - Florida 5:7
/Ch. Jaroš za domácich 0+1/
Nashville - Tampa Bay 3:2 /E. Černák za hostí 0+1/
St. Louis - Los Angeles 0:2
Calgary - Vegas 7:2
Vancouver - Winnipeg 3:6