Main Content

Tréner Montrealu je z Tatara nadšený

nedeľa, 18. november 2018 10:02 | Autor: Marek Ďaďo

Tomáš Tatar a tréner Montrealu Claude Julien
Tomáš Tatar a tréner Montrealu Claude Julien | zdroj: TASR

Netreba nič zakríknuť, no Tomáš Tatar v kanadskom Montreale výkonnostne exceluje. V 20 odohraných dueloch dokázal získať 17 bodov. Ilavského rodáka si pochvaľuje aj tréner, ktorý o ňom povedal niekoľko pekných slov. 

Tatar sa pred začiatkom aktuálneho ročníka stal predmetom výmeny medzi Montrealom a Vegas, v ktorej sa Habs rozhodli vsadiť na budúcnosť a poslali preč kapitána Maxa Paciorettyho. Opačným smerom prišiel Tomáš Tatar a Nick Suzuki. Momentálne môžeme povedať, že Canadiens z tohto trejdu vzišli ako absolútni víťazi. 

Tatar boduje a s jeho výkonmi je spokojný aj tréner Claude Julien: „Dodal nášmu tímu iskru. Od prvého dňa, čo sem prišiel, má skvelý prístup, tvrdo pracuje a je vo formácii, v ktorej sa skvelo dopĺňajú so spoluhráčmi. Sme s ním skutočne spokojní.“

Ako všetci vieme, Tatarove pôsobenie vo Vegas sa dá pokladať za neúspešné, aj napriek tomu, že sa s tímom prebojovali do finále Stanley Cupu. Slovenský útočník v drese Golden Knights odohral 20 zápasov, no vstrelil iba 4 góly a pridal 2 asistencie. „Tam mi to moc nevyšlo ale získal som veľa skúseností,“ cituje Tatara portál thehockeywriters.com .

„Užil som si tú jazdu . Bolo to úžasné. Boli sme krok od zisku Stanley Cupu,“ poznamenal ešte na margo pôsobenia v meste hriechu. Počas letnej prípravy však Tomáš zamakal a výsledky sa začínajú dostavovať. Canadiens v lete získali aj Maxa Domiho z Arizony, ktorý spolu s Tatarom výrazne zrýchlil hru mužstva. 

„V tomto nie sme jedineční. Je veľa rýchlych tímov. Museli sme však mať istotu, že budeme mať tých správnych ľudí, aby sme aj my mohli nasledovať tento trend.“

Spomínanému Domimu sa taktiež veľmi darí. S 24 bodmi vedie klubovú produktivitu. „Počas leta sme získali niekoľko dobrých hráčov a Tatar je jedným z nich,“ dokončil myšlienku 58-ročný Julien. 

Myslím si, že je to úspech celého mužstva. Keď sa tímu darí, žiaria aj jednotlivci. Celé družstvo hrá výborne a našťastie strieľame veľa gólov,“ povedal Tatar. Hráč, ktorý svoju kariéru v NHL odštartoval v Detroite, si pochvaľuje aj spoluprácu s novými spoluhráčmi, najmä s členmi prvého útoku - Brendanom Gallagherom a Phillipom Danaultom. Toto trio sa postarlo už o 19 zo 66 gólov Montrealu. 

„Myslím, že pracujeme tvrdo na našej hre b oboch smeroch. Gally a Phil sú skvelí, veľmi mi pomáhajú. Som šťastný z toho, ako sa nám momentálne darí,“ dodal na záver 27-ročný krídelník.