Main Content

Game of Godín: V hre lukratívna zmluva i volanie Premier League

sobota, 17. november 2018 12:25 | Autor: Timotej Gašper

Diego Godín
Diego Godín | zdroj: TASR

Téma ohľadom prestupu uruguajského matadora je späť. Tentokrát sú na stole ponuky z Premier League či nová lukratívna zmluva v Atléticu Madrid. 

Dlhoročná opora Atlética Madrid i uruguajského národného tímu, Diego Godín, je opäť na vrchole prestupových špekulácií. Stopér, ktorý držal juhoamerickú krajinu na MS v Rusku zubami-nechtami, bol žiadaný najmä po letnom turnaji, no našťastie pre Atlético k prestupu nedošlo napriek záujmu od Interu či klubov z Premier League. Teraz je však najmä podľa plátkov Express a TheSun opäť pripravovaný prestupový boj. O slovo sa tento krát hlási predovšetkým Jose Mourinho z Manchestru United, ktorý defenzívnu vzpruhu potrebuje ako soľ. 

32-ročný Godín je stelesnením vytrvalosti, hernej pasie a bojovnosti, čo sú presne atribúty stavané na najsledovanejšiu súťaž sveta- Premier League. Plátok Mirror dodáva, že i keď sa vedenie Manchestru United bude snažiť získať Uruguajca a zaplatiť až okolo 40 miliónov eur, do cesty sa im môže postaviť ponuka novej zmluvy od Atlética. V kádri „Rojiblancos“ je Godín už od roku 2010 a pre klub urobil skutočne veľa. Tím z arény Wanda Metropolitano by sa mu tak mal odmeniť vylepšenou zmluvou, ktorá ho napriek eminentnému záujmu Manchestru United udrží v hlavnom meste Španielska.

Fakty sa majú tak, že Mourinho potrebuje nového skúseného stopéra a Godínov štýl sa mu páči, no je otázne, či sa 32-ročný obranca prikloní k novej skúsenosti alebo podpíše nový kontrakt.