Main Content

VIDEO: Holanďania dominovali a uchmatli cenný skalp majstrov sveta, Depay: Toto je len začiatok

sobota, 17. november 2018 12:15 | Autor: TASR

Gólové oslavy Holandska
Gólové oslavy Holandska | zdroj: TASR

Rotterdam 17. novembra (TASR) – Futbalisti Holandska zvíťazili v piatkovom šlágri Ligy národov na domácej pôde nad Francúzskom 2:0. "Oranjes" majú vďaka trojbodovému úlovku postup na finálový turnaj vo vlastných rukách, pred pondelňajším záverečným zápasom 1. skupiny A-divízie s Nemeckom zaostávajú za Francúzmi o bod. Ak čo i len remizujú, vytlačia Francúzov z prvej priečky vďaka lepšej bilancii vzájomných zápasov. Nemecko s určitosťou zostúpi do B-divízie.

Úvod stretnutia na rotterdamskom štadióne De Kuip bol v réžii domácich, ktorí Francúzov prevýšili v držaní lopty a nepustili ich do väčších šancí. V závere prvého polčasu sa po hlavičkovom zakončení Ryana Babela dostal k vyrazenej lopte Georginio Wijnaldum a poslal aktívnejších Holanďanov do vedenia. Francúzi sa museli zaobísť bez viacerých hráčov, v ich zostave chýbali Paul Pogba, Anthony Martial, Benjamin Mendy, Thomas Lemar aj Lucas Hernandez. Tréner úradujúcich majstrov sveta Didier Deschamps však odmietol zakryť nevýrazný výkon za absencie zranených hráčov. "Na ihrisku bol len jeden tím s túžbou vyhrať. Medzi výkonmi oboch mužstiev bol veľký rozdiel, súper si víťazstvo jednoznačne zaslúžil. Z našej strany sme ukázali veľmi málo. Holandskému tímu môžem len zagratulovať, odohral kvalitný zápas," citovala Deschampsa agentúra AFP. Pre Francúzov to bola prvá prehra od marca tohto roku, keď v prípravnom zápase podľahli Kolumbii 2:3.

Po zmene strán sa "Les Bleus" pokúšali o vyrovnanie, ale v ich hre to naďalej škrípalo. Súperovu bránu ohrozili len dvoma strelami, v ofenzíve boli neškodní. Zverenci Ronalda Koemana boli v defenzíve nepriepustní a Francúzov nepustili ani do záverečného tlaku. Naopak, svoj triumf poistili v piatej minúte nadstaveného času, keď Sissoko v pokutovom území fauloval de Jonga a Memphis Depay s prehľadom nariadenú jedenástku premenil. "Skutočne som neočakával, že podáme takýto perfektný výkon. Som s tímom veľmi spokojný. Bol to zápas na najvyššej úrovni. Prekvapila ma francúzska zostava a tiež výkon na ihrisku, ale my sme boli dnes lepší. Dominovali sme 90 minút," chválil svojich hráčov Koeman.

"Tento zápas nám ukázal naše kvality a tímového ducha. Ukazuje sa, že pred nami je svetlá budúcnosť, musíme však v tomto trende pokračovať. Toto je len začiatok," poznamenal Depay po zápase na De Kuipe, na ktorom Holanďania dosiahli už pätnáste víťazstvo po sebe.