Main Content

Boj o Pulisica vrcholí: Gigant z Premier League zaplatí 70 miliónov!

sobota, 17. november 2018 12:04 | Autor: Timotej Gašper

Christian Pulisic
Christian Pulisic | zdroj: TASR

Americký talent sa už v januári môže sťahovať do anglickej Premier League, keďže podľa posledných informácií sa mal dohodnúť s miestnym gigantom na astronomickej prestupovej čiastke.

Denník TheSun priniesol správu, podľa ktorej je Christian Pulisic veľmi blízko prestupu do londýnskej Chelsea. 20-ročný americký reprezentant s chorvátskymi koreňmi je už dlhodobo na zozname Manchestru United či Liverpoolu, no očakáva sa, že jeho kroky povedú do hlavného mesta na Stamford Bridge. Pulisicov odchod z Borussie Dortmund má mať rovno viacero dôvodov, keďže okrem slabej tohto-sezónnej vyťaženosti sa mladému ofenzívnemu univerzálovi končí už čoskoro zmluva. Pulisic, ktorý prišiel do BVB ako 16-ročný a v minulých rokoch sa vyšvihol medzi najatraktívnejších mladých futbalistov na svete, má platný kontrakt s Dortmundom do lete 2020, no jeho forma mierne stagnuje a vedenie „žlto-čiernych“ nechce pripustiť jeho odchod zadarmo v budúcej sezóne.

Christian môže na ihrisku zaskočiť na akejkoľvek ofenzívnej pozícií, čo z neho robí ozaj výnimočný kúsok. Okrem toho disponuje skvelou technikou, strelou a ide mu aj ofenzívne čítanie hry, čo by sa pre štýl Sarri-ball v Chelsea určite mohlo hodiť. Chelsea sa pod talianskym trénerom herne vylepšila, no na konkurovanie najväčším potrebuje Maurizio Sarri ideálnych hráčov. Pre Chelsea bude situácia ohľadom Pulisicovej kúpy aktuálne ľahšia, keďže nový tréner Dortmundu, Lucien Favre, nevyužíva Američana podľa predstáv, o čom hovorí len niečo vyše 700 odohraných minút v tejto sezóne.

Londýnsky celok má teda na lane prvú výraznú zimnú posilu, do ktorej môže investovať minimálne 70 miliónov libier, no zároveň musí tím zo Stamford Bridge dúfať, že taliansky taktik Sarri dokáže vytiahnuť z mladého nadaného hráča to najlepšie.